ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διόρισαν βαθιά κομματικό πρόσωπο στο τιμόνι της ΕΡΤ3


Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν η Δεξιά νοοτροπία στην ΕΡΤ3 έχει… αγγελικό πρόσωπο ή όχι. Η πολιτική του ελέγχου και της ποδηγέτησης του δημοσιογραφικού έργου, έχει πάντα το ίδιο απαίσιο πρόσωπο. Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα, ποιο πρόσωπο από τα δύο θα εμφανιστεί πρώτο.

Δεν την θέλουν ΔΗΜΟΣΙΑ την ΕΡΤ3, ανεξάρτητη και αποχρωματισμένη από την εκάστοτε εξουσία – Την θέλουν την ΕΡΤ3, ΚΡΑΤΙΚΗ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.
Δεν εξηγείται αλλιώς, η επιλογή της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και δικηγόρου Άννας Ευθυμίου (φωτό) για τη θέση της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τρίτου Καναλιού. Ήδη, διάφοροι κύκλοι, συνδέουν την τοποθέτησή της σε αυτή την θέση με τη γενικότερη επιδίωξη του κυβερνώντος κόμματος και των πασοκο-«αριστερών» συν-εταίρων της για περιορισμό των κοινωνικών αντιδράσεων από τα επερχόμενα νέα μέτρα μέσω του ελέγχου της ροής των μεταδιδομένων πληροφοριών.
Η τοποθέτηση ενός ΒΑΘΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ στο τιμόνι της ΕΡΤ3 προδιαθέτει για την έξωθεν αμφισβήτηση..
της όποιας ανεξαρτησίας είχαν καταφέρει να κατακτήσουν ορισμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 παραμένουν αμετανόητα αδέσμευτοι από κομματικές ή κρατικιστικές νοοτροπίες, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να πέσουν αμαχητί, αλλά είναι έτοιμοι να αποκρούσουν αποφασιστικά οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση «απειλή» ή απόπειρα ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ στο περιεχόμενο των ρεπορτάζ και του περιεχομένου των εκπομπών τους. Πολύ περισσότερο, είναι έτοιμοι να αποκρούσουν οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή στην εργασιακή τους κατάσταση με οποιοδήποτε πρόσχημα (π.χ. με την επίκληση μιας ενδεχόμενης «αναδιοργάνωσης του προγράμματος»…).
Προς το παρόν, ορισμένα κρούσματα εκδήλωσης διευθυντικής δυσαρέσκειας (ή και… οργής!) σε βάρος συγκεκριμένων αντισυστημικών δημοσιογραφικών φωνών, (κυρίως στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3) που χαλάνε τη σούπα της «πολιτικώς ορθής-φιλοκυβερνητικής-φιλομνημονιακής» δημοσιογραφίας, δεν έχουν πάρει τα χαρακτηριστικά «φρονηματικής δίωξης».  Όπως όμως αναφέρουν οι πηγές μας, όσοι δέχτηκαν τις «προειδοποιήσεις» αυτές, δεν θέλουν και πολύ για να τις εκλάβουν ως εκφοβιστική διευθυντική πρακτική σε βάρος της ανεξαρτησίας τους… (Σε ανάρτηση κειμένου για την κατάσταση στην ΕΡΤ στις 13 Σεπτέμβρη 2012 στο site του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, περιλαμβανόταν η επισήμανση: «Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση φίμωσης των αντιμνημονιακών δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, έρχεται από πολύ ψηλά». Αυτές οι πληροφορίες φαίνεται πως αρχίζουν να επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο. Διαβάστε το συγκεκριμένο κείμενο που είχε τον τίτλο:  Σε εξέλιξη ο «Ξένιος Ζευς» σε ΕΡΤ/ ΑΠΕ/ΜΠΕ – Τι κάνουν η ΠΟΕΣΥ και οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ; Τι να κάνουμε;

Και μια επισήμανση: Όσοι συνεχίζουν να μπερδεύουν τις κομματικές σημαίες και το ΚΡΑΤΟΣ με το δημόσιο αγαθό της ανεξάρτητης ενημέρωσης, αποτελούν απλώς «συμπτώματα» μιας άλλης νοσηρής εποχής. Θα έπρεπε δε να σκέπτονται σοβαρά ότι κάποιοι/κάποιες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση αυτού του θλιβερού φαινομένου.
-Κάντε «κλικ» ΕΔΩ για να δείτε από πού «προέρχεται» η Αννα Ευθυμίου

-asyntaxtostypos.org