ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Γιατί ο Κυριακίδης απέλυσε τον διευθυντή της Espresso;

 Εκτός εφημερίδας ο Μιχάλης Τιγκίρης και μάλιστα χωρίς αποζημίωση - Tι του είπε ο Πέτρος Κυριακίδης

Ο Μιχάλης Τιγκίρης ήταν από καιρό «προγραμμένος» στον όμιλο Λαυρεντιάδη. Απλώς η εργοδοσία περίμενε την  κατάλληλη στιγμή για να τον εκπαραθυρώσει. Κι αυτό γιατί ο διευθυντής της εφημερίδας Espresso δεν «ταίριαζε» στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη. «Είναι εκτός κλίματος, δεν μας κάνει» ελεγαν οι διάφοροι συμβουλάτορες στα αφεντικά -κάποιοι βέβαια έφυγαν πιο γρήγορα από τον Τιγκίρη. Φαίνεται όμως πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο Πέτρος Κυριακίδης έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Τιγκίρη.
Κάτι ακούστηκε για τις «κουμπαριές» του Τιγκίρη με την ομάδα που έβγαζε το Bet και τις έντονες διαμαρτυρίες του προς την ιδιοκτησία για την διακοπή έκδοσης του περιοδικού. Η απόλυση(άνευ αποζημίωσης)του Τιγκίρη, σύμφωνα..
με τις Τυπολογίες έγινε με αφορμή την διαμαρτυρία του διευθυντή της Espresso για την “ανακοίνωση” που ανέβηκε πριν από 3 μέρες στο site, espressonews, προς τον προϊστάμενο πληροφορικής της εταιρείας. Οπως γράφουν οι Τυπολογίες η ένταση αυτή μεταφέρθηκε στον ιδιοκτήτη Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος ενημέρωσε πως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι σωστό και ζήτησε την παραίτησή του για λόγους …αξιοπρέπειας! Ο Μιχάλης Τιγκίρης αρνήθηκε, απαντώντας πως δεν ήταν υπεύθυνος για την ανακοίνωση. Η διοίκηση απάντησε δίνοντας του, μόνο τα δεδουλευμένα και ένα εξώδικο για τους χειρισμούς του.
Οι εργαζόμενοι της Espresso με ψήφισμά τους συμπαραστέκονται στον διευθυντή της Espresso και θεωρούν την απόλυσή του «αναίτια και άδικη, καθώς ο Τιγκίρης επί δώδεκα συνεχή έτη εργάστηκε με την ίδια συνέπεια σε όποια θέση του ζητήθηκε». Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας καταγγέλλουν ότι «ο Τιγκίρης με την καταγγελία, όπως έγινε, στερείται της αποζημίωσής του» και επισημαίνουν: «Φοβούμαστε ότι η ίδια πρακτική ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε από εμάς και να δημιουργήσει διαλυτικά φαινόμενα στην εφημερίδα που παλεύει να σταθεί με προσωπικό μόχθο όλων μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».