ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

O γερμανός ακοντιστής Ευθυβολάινεν και μια γκάφα ολυμπιακών διαστάσεων


Λίγα 24ωρα μετά το tweet της Βούλας Παπαχρήστου που προκάλεσε όσα προκάλεσε, ένα σατυρικό τρολ τρέλανε όλο τον πλανήτη!
Ολα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Φιλέρης (φωτο) που διατηρεί μια χιουμοριστική-σατυρική στήλη στο αθλητικό portal sport24 σχολιάζοντας την υπόθεση Παπαχρήστου έκανε ένα σατυρικό σχόλιο λέγοντας ότι συνομίλησε με τον ακοντιστή «ευθυβολάινεν» και έλεγε διάφορα χιουμοριστικά εκεί.
Ο Δημήτρης Ζακχαίος που εργαζόταν ως αθλητικός συντάκτης στο ΒΗΜΑ και μετά την απόλυση του από εκεί έχει αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό στην σελίδα του στο facebook έκανε ένα ανάλογο σχόλιο.
Έγραψε ότι γερμανίδα αθλήτρια δήλωσε ότι οι έλληνες αθλητές γυρνούν ξυπόλητοι στο ολυμπιακό χωριό και ζητιανεύουν. Το σχόλιο ήταν εμφανώς σατυρικό αλλά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση από όσους το δουν ο Ζακχαίος σημείωσε από κάτω ότι το σχόλιο είναι εμπνευσμένο από..
το σχόλιο του Φιλέρη για τον Ευθυβολάινεν και είχε μάλιστα και το σχετικό link.
Παρόλα αυτά τα τζιμάνια του ελληνικού κυβερνοχώρου εξέλαβαν το τρολ ως πραγματική δήλωση και την αναπαρήγαγαν. Το θέμα άρχισε να παίρνει αμέσως έκταση και τελικά έγινε πρώτη είδηση με το θέμα να φτάνει στο Λονδίνο, την ΔΟΕ, την Γερμανική ολυμπιακή αποστολή να βγάζει ανακοινώσεις ότι πρόκειται για προβοκάτσια, να τρέχουν να ζητούν συγγνώμες, την αθλήτρια να έχει τρελαθεί και να δηλώνει άγνοια και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ να κάνουν ανταποκρίσεις από το Λονδίνο για το θέμα!
Η υπόθεση είναι ενδεικτική τόσο για την εποχή της σύγχρονης επικοινωνίας και της ισχύoς των social media αλλά και της ασχετοσύνης τόσων πολλών ανθρώπων εδώ στην Ελλάδα ειδικά των ΜΜΕ που κανένα δεν έκανε τον κόπο όταν άρχισε να διογκώνεται η ιστορία να μπει στην σελίδα του Ζακχαίου και να δει τι γινόταν εκεί με τον ίδιο και τους φίλους του να έχουν σκάσει στα γέλια και να σχολιάζουν τα όσα γελοία εξελίσσονταν!
-από το enimerosi24