ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Τερζής: H θέση μου στην ΕΡΤ να παραχωρηθεί σε άνεργο δημοσιογράφο


«(…) Δεν αποδέχομαι το διορισμό προκειμένου η θέση μου να παραχωρηθεί σε άνεργο συνάδελφό μου». Ετσι καταλήγει η επιστολή του δημοσιογράφου Γιώργου Τερζή την οποία κατέθεσε χθες προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ.
Ο Γ. Τερζής σχετικά με την υιοθέτηση του κριτηρίου της μονοθεσίας με mail που απέστειλε προς τους zoornalistas προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με την άρνησή του να αποδεχτεί την ανανέωση της σύμβασής του στην ΕΡΤ ενώ αναρωτιέται με ποιόν τρόπο η ΕΡΤ Α.Ε. θα «ελέγξει» στο εξής εάν υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων του που εργάζονται ανωνύμως σε ΜΜΕ ή άλλες εταιρείες αμειβόμενοι π.χ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Γιώργου Τερζή:..
Προς ενημέρωσή σας, κοινοποιώ απόσπασμα από την επιστολή που κατέθεσα χθες προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ, με την οποία αρνούμαι την ανανέωση της σύμβασής μου, μετά την υιοθέτηση του κριτηρίου της μονοθεσίας.
Στην επιστολή, σημειώνω ότι
"το ίδιο αυτό κριτήριο (μονοθεσία) μοιάζει να λειτουργεί τιμωρητικά έναντι των δημοσιογράφων που υπογράφουν (ως οφείλουν) τη δουλειά τους και μάλιστα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Και τούτο διότι αδυνατώ να φανταστώ με ποιόν τρόπο η ΕΡΤ Α.Ε. θα «ελέγξει» στο εξής εάν υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων μου που εργάζονται ανωνύμως σε ΜΜΕ ή άλλες εταιρείες αμειβόμενοι π.χ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Δεν φαντάζομαι η ΕΡΤ ΑΕ να ζητήσει αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης στο τέλος του έτους..."
Επισημαίνω ως λάθος την ανακοίνωση ονομάτων "επιτυχόντων", πριν υπάρξει επίσημη συνεννόηση με όσους ενέπιπταν στο κριτήριο αποκλεισμού της μονοθεσίας και καταλήγω πως "...θεωρώντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. να επιβάλλει τη μοναδική απασχόληση για το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ θα υλοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, δεν αποδέχομαι το διορισμό μου προκειμένου η θέση μου να παραχωρηθεί σε άνεργο συνάδελφό μου".

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιώργος Τερζής
Πολιτικό ρεπορτάζ εφημερίδας Καθημερινή