ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Παιχνίδι εργοδοτικών εκβιασμών στην Ελευθεροτυπία

Εληξε η προθεσμία που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη γνωστοποίηση των μελλοντικών προθέσεων της εργοδοσίας. Αντί γι’ αυτά εισέπραξαν τα παρακάτω αποκαλυπτικά:
Με την κυνική φράση «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους», απάντησε ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος Αντ. Πολυκανδριώτης στο υποθετικό ερώτημα αν η επιχείρηση επιθυμεί να κρατήσει έστω ορισμένα “επιλεγμένα” πρόσωπα από τους εργαζόμενους που θα απομείνουν μετά την ομαδική φυγή τους την οποία ανοιχτά πλέον προωθεί. Αυτή η φράση του σε συνδυασμό με την άποψή του ότι «αυτοί που φεύγουν ωφελούν αυτούς που μένουν», φαίνεται να σηματοδοτεί το δεύτερο γύρο του σχεδίου εκκαθάρισης των εργαζομένων στην εφημερίδα στην οποία οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υποχρεώνονται να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν δύο μήνες -με το πρόσχημα ότι οι τράπεζες δεν δίνουν απάντηση στο..αίτημα της επιχείρησης για δανειοδότηση του μυστικού της «μπίζνες πλαν».
Ο κ. Πολυκανδριώτης διεμήνυσε επίσης, στη συνδικαλιστική επιτροπή της Ελευθεροτυπίας, ότι στην περίπτωση που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, η εφημερίδα θα κλείσει!
Και το “παιχνίδι” των εργοδοτικών εκβιασμών συνεχίζεται. Το προϊόν και η πορεία του δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία της εφημερίδας.

Σήμερα Τρίτη, 6/9/2011, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα και στο τυπογραφείο.

-αναδημοσίευση από syspeirosi