ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Και εφημερίδα στα σχέδια Κοντομηνά


# ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ λέγεται ότι εξετάζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που σχεδιάζει να διευρύνει τις δραστηριότητες του στα ΜΜΕ για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Τα σχέδια Κοντομηνά για εφημερίδα έρχονται αμέσως μετά την αλλαγή του ονόματος του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 989 σε Radio 9 και την εκ βάθρων ανανέωση του προγράμματος, καθώς και την αλλαγή του προφιλ και την ενδυνάμωση του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9. Ο επιχειρηματίας έχει κατά καιρούς χρηματοδοτήσει εκδοτικές προσπάθειες - στην πλειονότητά τους αποτυχημένες - και κάποιες από αυτές τις βρίσκεις ακόμη στα περίπτερα.

# ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΨΙΜΑ ότι στην Ελευθεροτυπία ανέλαβε το διπλωματικό ρεπορτάζ η έμπειρη Αλίκη Μάτση λόγω των αυξημένων καθηκόντων της Κύρας Αδαμ στη διεύθυνση της εφημερίδας. Η ανάληψη του διπλωματικού από τη Μάτση έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό, η διευθύντρια ωστόσο παρακολουθεί και ενίοτε υπογράφει τα μεγάλα θέματα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και σχετίζονται με ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

# ΕΚΤΟΣ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» της εφημερίδας Το Βήμα βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο πολιτικός συντάκτης και... πρώην αρχισυντάκτης Βασίλης Χιώτης. Το είχε ζητήσει ο ίδιος από τον Σταύρο Ψυχάρη καθώς δεν στάθηκε δυνατό όπως λέγεται να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης και συνεργασίας με τον διευθυντή Παντελή Καψή.

# ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ έχουν αρχίσει να καλούνται προς απολογία δημοσιογραφικά στελέχη του ΔΟΛ και του Πήγασου με την κατηγορία ότι πίεσαν εργαζόμενους στις εφημερίδες των δύο συγκροτημάτων να στήσουν «κάλπες» και να ψηφίσουν κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρύξει τα σωματεία. Οι ενέργειες των στελεχών αυτών κρίνονται ως αντιδεοντολογικές και αντικαταστατικές και επισύρουν την ποινή της διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

# ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που μετείχαν στην διακαναλική έκαναν την αυτοκριτική τους καθώς κανένας δεν φάνηκε να έμεινε ευχαριστημένος με το χθεσινό θέαμα που παρουσίασαν χθες βράδυ στην τηλεόραση. Ολοι ομολόγησαν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τους χρησιμοποίησαν για να περάσει ο πρωθυπουργός το δίλημμα ή μας ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές. Τραβάτε με κι ας κλαίω...

# ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ηρακλείου Αττικής Σταύρου Γεωργόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Παπουτσή, του νυν Προέδρου της Ραδιοφωνίας Βασίλη Σπηλιόπουλου και του τέως Προέδρου Μιχάλη Μάντακα έχουν καταθέσει από τις 7 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94FM». Οι 28 εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών, καθώς επίσης και το επίδομα της αδείας τους.