ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Ο Σαμαράς αξιοποιεί στο κόμμα τη νεαρή σύζυγο του Λεωνίδα ΤζώνηΝέο αίμα στην εκπροσώπηση της ΝΔ. Η 33χρονη δικηγόρος Βασιλική Τζότζολα, σύζυγος του οικονομολόγου Λεωνίδα Τζώνη, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Η Βασιλική Γ. Τζότζολα είναι δικηγόρος Αθηνών. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα του Ν. Έβρου στις 16 Οκτωβρίου 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2000), συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή του University Of Durham, στο Ην. Βασίλειο (2005).

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το... Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος διπλώματος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (European University Institute, Counsel of Europe, Florence).

Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε ως δικηγόρος. Παράλληλα με τη δικηγορία, ως Νομική Σύμβουλος εργάστηκε στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου (2006-07) και συμμετείχε στην αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής (2007-09).

Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδική συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης. Ως εκπρόσωπος της ΕΚΟ Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο του Κόμματος και εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και των Ενώσεων Ελλήνων Ποινικολόγων και Ευρωπαίων Ποινικολόγων.

Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Τζώνη, Δρ. Χρηματοοικονομικών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά