ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Γενική απεργία στις 20 Μαΐου / Τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ;




Αγνωστο παραμένει προς το παρόν αν η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία από το χώρο των ΜΜΕ θα συμμετάσχουν στη νέα γενική απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 20 Μαίου, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.
Στην ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και... αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές».
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη της απεργίας όχι στις 19 αλλά στις 20 Μαΐου, για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών. Την Τρίτη οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Επιπλέον αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.