ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Όταν χρειάζεσαι τον Economist για να ζωηρέψεις τους βουλευτές σου


Κανείς δεν θα χαρακτήριζε ασφυκτικά γεμάτα τα «γαλάζια» έδρανα όταν μίλαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Περίπου οι μισοί, με τις πλέον καλύτερες μετρήσεις, βουλευτές της ΝΔ βρίσκονταν μέσα στην Ολομέλεια για να ακούσουν τον πρωθυπουργό. Χλιαρά χειροκροτήματα, μάλιστα όχι από όλους τους βουλευτές, και μέχρι εκεί. Μια εικόνα που αποτυπώνει το ρήγμα εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου.
Ξαφνικά οι βουλευτές της ΝΔ «ζωντάνεψαν». Μέχρι που σηκώθηκαν και όρθιοι για να χειροκροτήσουν ένθερμα τον πρωθυπουργό. Ήταν μόλις που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βάλει μπροστά το τροπάρι για τους «ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ασχημονούν στο ευρωκοινοβούλιο».
Επικαλέστηκε, μάλιστα, επιδεικτικά, σε αντιδιαστολή, ένα δημοσίευμα του Economist που κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως στο δείκτη δημοκρατίας. Και κάπως έτσι - με τη συνδρομή του Economist - ζωήρεψε τους βουλευτές του ο Μητσοτάκης.
Χ. /ieidiseis