ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Η υπερέκθεση Κασσελάκη, η έκπληξη Βελόπουλου και η άνοδος Βαρουφάκη


Στην Κουμουνδούρου σκέφτονται τις επόμενες κινήσεις τους μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού και περίσκεψης.βΤα γκάλοπ δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει μεν… ευαλωτότητα και το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζει κάποια ακατανίκητη δυναμική, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σε τέλμα, εκεί στα χαμηλά της τρίτης θέσης.
Αυτό που φτάνει στα επιτελεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αναλύσεις των focus group είναι ότι θα μπορούσε μεν ο Κασσελάκης να ανακάμψει, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η υπερέκθεση της προσωπικής του ζωής και το έλλειμμα σε κινήσεις, που θα έπειθαν τους πολίτες για το πολιτικό του προφίλ – ότι μαθαίνει τη χώρα και τα προβλήματά της και μπορεί να χειριστεί τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα δηλαδή.

Έκπληξη Βελόπουλου

Κρατείστε και τούτο: Ο Βελόπουλος, λένε κάποιοι αναλυτές, οι οποίοι βέβαια βάζουν και ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Τι είδους έκπληξη; Από αύξηση που σε αναλογικά θα είναι μεγαλύτερη όλων των άλλων κομμάτων που θα ενισχυθούν, έως και την… τέταρτη θέση σε μία πιο προχωρημένη πρόβλεψη. Αυτό το τελευταίο σενάριο δεν είναι και εξαιρετικά πιθανό μεν, αλλά δεν αποκλείεται πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που μαζεύονται στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Άνοδος Βαρουφάκη

Και για να ολοκληρώσουμε το παζλ με τα ενδιαφέροντα στοιχεία των ημερών όσον αφορά στα γκάλοπ και τις ποιοτικές έρευνες, παρατηρείται και μία κινητικότητα του μετώπου ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, που παρουσιάζει ανοδική τάση. Βλέπετε οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια φέρνουν στο προσκήνιο τον Βαρουφάκη που κάνει συνεχώς παρεμβάσεις κατά των μη κρατικών ΑΕΙ, ενώ και η ΛΑΕ έχει ισχυρή παρουσία στο φοιτητικό κίνημα – μετά το ΚΚΕ έχει πιο έντονη δράση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…