ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Σήμερα γάμος γίνεται (με 176 ψήφους υπέρ)


Σήμερα γάμος γίνεται
στης βουλής το περιβόλι
μαλλιά-κουβάρια όλοι!Είπα να την πάω έμμετρα την εισαγωγή καθώς η Ελλάδα μπαίνει από σήμερα στο χάρτη με τις 37 χώρες που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, παρά τις προσπάθειες αρκετών και του Αντώνη Σαμαρά να γυρίσουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Για να είμαστε δίκαιοι, όσοι πιστεύουμε ότι ορθώς έπραξαν οι 176 ψηφίσαντες το νομοσχέδιο, ήταν πολλοί αυτοί που προσπάθησαν να πάνε τη χώρα πίσω – και είμαι βέβαιος ότι δε θα σταματήσουν τις προσπάθειες τους για να το πετύχουν κρυμμένοι πίσω από λογικόφανείς ανδροπρεπείς, εθνικοχριστιανικές δοξασίες.

Ξέρεις κάτι. Οι δεξιοί και ακροδεξιοί αντίθετοι με το νόμο πλέον του κράτους ήταν το αναμενόμενο. Από συντηρητικούς ανθρώπους περιμένεις συντηρητικές πρακτικές. Σωστά;

Εκείνο που «ακούγεται» λάθος, μα εντελώς λάθος είναι η συντηρητική στάση των προοδευτικών αριστερών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που λέγαμε παλιά.

Η ιταμή στάση του ΚΚΕ που προτιμάει την πολιτική ανευθυνότητα με όλη την ιδεολογική προβειά που ντύνει την πρακτική του.

Το βολικό χειρουργείο του ιατρού Πολάκη που τον κάνει μπουχό από τη μάχη της Βουλής για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο δείχνει πολύ περισσότερα για το πολιτικό ποιόν του ανδρός, που κάποιοι το έχουμε εμπεδώσει και μας έχει ξενερώσει εδώ και χρόνια αλλά και κάποιοι άλλοι το θεωρούν το υπερπρονόμιό του.

Ένας άλλος «Σαμαράς» που έδειξε διάφορες ανατομικές λεπτομέρειες στον αρχηγό του που κοιτούσε τις στάλες της βροχής που έπεφτε όλη μέρα χθες στην Αθήνα με μια νοσταλγία…

Η κουτσαβακικού τύπου ομιλία Σαμαρά ήταν αναμενόμενη. Θέλει ο άνθρωπος να κάνει δύσκολη τη ζωή, την πολιτική ζωή εννοώ, κάθε Μητσοτάκη που βρίσκεται στο δρόμο του. Η ομιλία του σε κάθε άλλη περιοχή του κόσμου θα σήμαινε κάτι πολύ κοντά στο «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» ή σε μια ανακοίνωση του στιλ: «Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας». Τίποτα από τα δύο δεν θα γίνει και σουηδικώς η σχέση αυτή θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Το θέμα είναι ότι έστω και με αστοχίες, το έχουμε ξαναπεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστώνεται έναν νόμο που ο καημένος ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ θα ήθελε να έχει φέρει στη Βουλή αλλά δεν θα μπορούσε να τον περάσει αφού ο Πάνος Καμμένος θα τίναζε την κυβέρνηση στον αέρα. Αλήθεια για ένα θέμα κοινωνικών δικαιωμάτων δε θα ήταν ωραία να πέσει μια κυβέρνηση; Αυτά όμως είναι ιστορία και ό,τι και να λέμε είναι κατόπιν εορτής.

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Καλά όχι τόσο βαρύγδουπα αλλά η ουσία είναι ότι χιλιάδες Έλληνες θα είναι πιο ορατοί, με ίσα δικαιώματα από σήμερα το πρωί. Με 176 που είπαν το «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών» (καλά το «παρών» πώς να το σχολιάσεις… όταν μιλάς για ενήλικες…) κάποιοι Έλληνες έγιναν το ίδιο Έλληνες με τους υπόλοιπους.
Δε σημαίνει ότι θα πάψουν οι αθλιότητες εναντίον τους ή έναντίον των παιδιών τους από αριστερούς, δεξιούς και άλλους «άντρακλες» ή ντρεμπεντέρισσες γυναίκες. Είναι όμως μια καλή αρχή!

Γιάννης Καφάτος