ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε νέο κόμμα, αλλά όχι και πιθανές συνεργασίες


Κλειστά κράτησε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του νέου Πράσινου κόμματος, ΚΟΣΜΟΣ, τα χαρτιά του για την τακτική συνεργασιών που θα ακολουθήσει στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΚΟΣΜΟΣ, αποτελούμενη από τον ίδιο, τη Μαρία Βασιλάκου και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη στον πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΖΟ, ο κ. Κόκκαλης περιέγραψε το νέο κόμμα ως έναν φορέα που θα είναι «προσηλωμένος στον ανθρωπισμό και στην προστασία των δικαιωμάτων στις αρχές της επιστήμης και του διαφωτισμού, της δίκαιης πράσινης μετάβασης, μακριά από τον σκοταδισμό που βλέπει τον κόσμο με φοβικότητα».

Προσδιορίζοντας το νέο κόμμα ως έναν φορέα που εντάσσεται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο δεν θέλησε να προδικάσει αποφάσεις για συνεργασίες, που, όπως είπε, θα συζητηθούν από τα όργανα του κόμματος που θα εκλεγούν στις εσωκομματικές εκλογές.
Ωστόσο, δεν αμφισβήτησε «την ανάγκη συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μέσα στην αναντίρρητη κυριαρχία της δεξιάς και άκρας δεξιάς που θέλει να μας γυρίσει σε έναν ριζοσπαστικό ακροδεξιό λαϊκισμό».



Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπαγιαννάκης παραδέχτηκε ότι έχει γίνει- σε προσωπικό επίπεδο- αποδέκτης προσκλήσεων για συνεργασίες στις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να γίνει η παραμικρή ενθαρρυντική αναφορά υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος.
Να σημειωθεί ότι την ιδρυτική διακήρυξη του ΚΟΣΜΟΣ υπέγραψαν 300 μέλη, τα οποία θα προχωρήσουν σε ολομέλεια προκειμένου να εκλέξουν τα όργανα. Το συνέδριο του κόμματος θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, ενώ πολύ σημαντική θεωρείται η προσέλκυση νέων μελών. «Η προσπάθεια μας δεν περιορίζεται να εκλέξουμε έναν ή δύο ευρωβουλευτές, αλλά να χτίσουμε ένα μαζικό κόμμα που θα διεκδικεί συμμετοχή στη διακυβέρνηση» είπε ο κ Πέτρος Κόκκαλης.