ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Στη δικαιοσύνη ο Πορτοσάλτε για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»


Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του τραγουδιστή και ηθοποιού Πάνου Βλάχου για το τραγούδι «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ.
«Χιούμορ με προτροπή σε φόνο δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.
Όπως είπε «ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγω και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επι γης δικαιοσύνη. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου;».
Ο Άρης Πορτοσάλτε έγραψε για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου και σε άρθρο του στο liberal :

«Η παρακίνηση πήγε ένα βήμα παρακάτω, αναβαθμίστηκε. Έγινε παραγγελία δολοφονίας. Με ένα δήθεν στιχάκι της πλάκας, τραγουδιστής καλεί τους θεατές του να «φτιαχτούν», να κάνουν κέφι, να διασκεδάσουν κάνοντας εικόνα τη δολοφονία ενός πολιτικού κι ενός δημοσιογράφου, τα ονόματα των οποίων απαγγέλει. Και καλεί να τους βάλουν μέσα στους σάκους… Έτσι, φαίνεται, η Αριστερά ησυχάζει κι ηρεμεί τη «συνείδηση» της από την υποτιθέμενη βασανισμένη ζωή της. Δολοφονώντας όσους την αμφισβητούν και την απορρίπτουν. Έτσι, δικαιολογεί την ύπαρξή της. Η βία και το μίσος την συναρπάζουν, την κυριεύουν, την καθοδηγούν».

Για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο X  έγραψε:
 «τί κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλ «να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…» δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τί θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας «ζητώ συγγνώμη;». Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!».

Από την πλευρά του ο Πάνος Βλάχος, ηθοποιός και τραγουδιστής που έχει συνηθίσει το κοινό του στην σάτιρα και τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, απάντησε με ένα instastory για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» που τραγούδησε κατά τη διάρκεια live του στη Θεσσαλονίκη.
«Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά» έγραψε στην ανάρτησή του.