ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Τέσσερις οι νεκροί από το μακελειό στη Γλυφάδα


Ένοπλη επίθεση έγινε στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, στη συμβολή των οδό Αρτεμισίου και Φλέμινγκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία εισέβαλε στο κτίριο, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον των παρισταμένων.
Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί:
  •  η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, 
  • ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και 
  • ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.
Ακολούθως, ο δράστης εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Η επίθεση έγινε στη ναυτιλιακή European Navigation, εταιρεία με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό και με ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό 20 λεπτά μετά τις 10:00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για απολυμένο, ηλικιωμένο εργαζόμενο της επιχείρησης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Ποια είναι η European Navigation

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια στον ιστότοπό της, «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd». 
Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία.
 Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».