ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

«Η Αυγή»: Τέλος η ανοχή στα fake news και τη συκοφαντία


Μετά τους εργαζόμενους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και η «Αυγή» δημοσίευσε απάντηση στην «οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και απειλών ακόμα και κατά εργαζομένων» στα δύο μέσα, όπως αναφέρει, σε μια κλιμάκωση της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

«Τις τελευταίες ημέρες η ΑΥΓΗ και ο Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105.5 δέχονται συντονισμένη επίθεση, επωνύμως μα κυρίως ανωνύμως, από γνωστά κέντρα με αφετηρία τους υπονόμους του διαδικτύου» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας και προσθέτει:

«Τελευταίο επεισόδιο στο κακοπαιγμένο αυτό θέατρο Τραμπικής έμπνευσης ότι δήθεν η ΑΥΓΗ υποδεικνύει στους ψηφοφόρους ποιον υποψήφιο να ψηφίσουν, διακινώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μεμονωμένο απόσπασμα ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ» που καλεί σε κριτική στήριξη στην Έφη Αχτσιόγλου.

Έχοντας πλήρη γνώση του ψεύδους, οι επαγγελματίες συκοφάντες παρουσιάζουν ως θέση της ΑΥΓΗΣ το κείμενο της “Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ” το οποίο έχει δημοσιευτεί φυσικά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Η ΑΥΓΗ και το avgi.gr έχουν φιλοξενήσει όλες τις απόψεις, τις συμβολές και τις παρεμβάσεις τάσεων, πρωτοβουλιών, μεμονωμένων στελεχών στην διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας. Κάτι που γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι προσκλήθηκαν στον πρώτο γύρο να δώσουν συνεντεύξεις στην Κυριακάτικη Αυγή αλλά και Στο Κόκκινο 105.5 την τελευταία αυτή εβδομάδα

Είναι πλέον σαφές ότι η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο 105,5 έχουν μπει στο επίκεντρο μιας οργανωμένης επιχείρησης κατασυκοφάντησης και απειλών ακόμα και κατά εργαζομένων σε αυτά σε καθημερινή βάση.

Από το κάλεσμα για “αποπαρασίτωση”, στις προτροπές για πογκρόμ, ακόμα και κρεμάλες ενώ ζητούν την επιβολή λογοκρισίας σε συντάκτες και ραδιοφωνικούς παραγωγούς που εκφράζουν επωνύμως την άποψη τους.

Τα μέσα που δίνουν εδώ και πολλά χρόνια τη μάχη της ενημέρωσης και της ανάδειξης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέσα σε ένα ασφυκτικό τοπίο μονοφωνίας και fake news έχουν σε άλλες δυο περιπτώσεις γίνει παραλήπτες μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων, απειλών και ύβρεων με τόσο συντονισμένο τρόπο. Το μακρινό Δεκέμβριο του 2008 από «αγανακτισμένους πολίτες» και την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών από «πατριώτες Μακεδονομάχους». Ίδια μεθοδολογία, ίδια πρακτική, ίδιο λεξιλόγιο.

Να γνωρίζουν λοιπόν τα κέντρα αυτά και οι πρόθυμοι διακινητές των Fake News και της συκοφαντίας ότι η ΑΥΓΗ μετρά 71 χρόνια ιστορίας στη διάρκεια των οποίων βρήκε απέναντί της χωροφύλακες, παρακρατικούς, άρματα, χουντικούς, φασίστες.
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα;

Τελευταία φορά που η ΑΥΓΗ, το Κόκκινο και μέσα, που δεν στήριξαν αναφανδόν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο απειλήθηκαν με κλείσιμο ήταν λίγο πριν τις εκλογές του 2019 από το σύστημα Μητσοτάκη. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία και την κατασυκοφάντηση.

Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική και την πολιτική αντιπαράθεση. Όμως στους συκοφάντες θα απαντάμε όπως προστάζει η μακρά ιστορία και το ήθος της Αριστεράς η φωνή της οποίας παραμένει η ΑΥΓΗ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων στην εφημερίδα, στο site και στο ραδιόφωνο.»