ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Οι «αρουραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη


Δύο μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που στο παρελθόν έχει, ουκ ολίγες φορές εκφράσει, τις απόψεις του τέως προέδρου με σημειώματα στην Αυγή, σε νέο άρθρο του στο avgi.gr με τίτλο «Τι λέει ο Τσίπρας;» υπογραμμίζει εμφατικά πως ο τελευταίος δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους, παραμένοντας «στεγανά ουδέτερος».

Η είδηση όμως ήταν αλλού. Η κατηγορηματική διάψευση συγκεκριμένων fake news, σύμφωνα με τα οποία η ηγεσία του είχε υπονομευτεί από την Εφη Αχτσιόγλου. Η τελευταία και το περιβάλλον της έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις μέρες πριν από τις εκλογές, έναν οχετό παραπληροφόρησης, επιθέσεων και αστήρικτων σεναρίων από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κανάλια», τα οποία προέρχονται κατά βάση από -κατά δήλωσή τους- ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο άρθρο του Θανάση Καρτερού αναφέρεται: «Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Εφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτοί οι «αρουραίοι» προέχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως υπογράμμισε προχθές και ο Νάσος Ηλιόπουλος, αυτά τα ψευδή σενάρια διακινήθηκαν από μέλη του κόμματος, ενώ πρόσθεσε: «Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί όταν κάποιοι θεωρούν ότι ο διπλανός τους είναι υπονομευτής του πρώην προέδρου;»

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοτεχνείται με μαεστρία και επιτυχία το επικοινωνιακό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, διεξάγεται ένας παράλληλος άγριος πόλεμος κατά της Εφης Ατσιόγλου από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που όλοι υποστηρίζουν τον Κασσελάκη. Δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και με έντονο τρόπο, αλλά σε επιθέσεις λάσπης.

Τα «θολά νερά», στα οποία αναφέρθηκε η ίδια στη δήλωσή της την Κυριακή, αποτελούν ήπιο χαρακτηρισμό σε σχέση με την τοξικότητα που επικρατεί. Την ημέρα των εκλογών βρεθήκαμε σε πολλά διαφορετικά εκλογικά κέντρα της Αττικής συνομιλώντας μεταξύ άλλων με ψηφοφόρους του κ. Κασσελάκη. Εκείνη την ημέρα διακινούνταν τρεις βασικοί ισχυρισμοί μεταξύ των τελευταίων: «Η Αχτσιόγλου έδιωξε τον Τσίπρα», «Η Αχτσιόγλου είναι “με τη διαπλοκή”» και «ο Αλέξης στηρίζει Στέφανο».