ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Εξώδικο από Αχτσιόγλου: «Ουδέποτε πίεσα τον Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία»


Εξώδικο στο site 1voice.gr και στον συντάκτη του άρθρου του, Νίκο Μανεσιώτη, που υποστήριζε ότι η Έφη Αχτσιόγλου πίεζε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά τη δεύτερη εκλογική ήττα, έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας ταυτόχρονα στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας. Απαιτεί από τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του μέσου να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη δημόσια από την ίδια και «από τα χιλιάδες μέλη και του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ», ειδάλλως θα κινηθεί νομικά.
Υπενθυμίζουμε ότι το site δημοσίευσε κείμενο το οποίο έφερε τίτλο «Έφη Αχτσιόγλου: Το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε» και στο οποίο γινόταν λόγος για sms που έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρόεδρο του κόμματος με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί. Μάλιστα, εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αυτό ήταν το μήνυμα που ξεχείλισε το ποτήρι....».
Στο εξώδικο, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα δημοσίευμα με «άκρως δυσφημιστικούς και σκοπίμως υβριστικούς ισχυρισμούς για εμένα, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ», στο οποίο «ψευδώς και εις γνώση του ψεύδους από τον δεύτερο εξ υμών, ότι δήθεν στις 29.06.2023, λίγες ημέρες μετά το οδυνηρό για το κόμμα μας αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, πίεζα τον πρώην πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και μάλιστα ότι τάχα του απέστειλα μήνυμα (sms) με το οποίο του ζητούσα να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Παρά τις αναληθείς διαδόσεις σας περί του αντιθέτου, σε αλλεπάλληλες συζητήσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησα να τον μεταπείσω ώστε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έχοντας την πεποίθηση ότι μαζί θα ξεπερνούσαμε τη δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας και για τον ίδιο προσωπικά. Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι παράνομη ως συκοφαντική και επιπλέον συνιστά αφόρητη προσβολή της προσωπικότητας μου. Επειδή με την ως άνω συμπεριφορά σας προσβάλλετε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, καθώς επιχειρείτε να μειώσετε το κύρος τόσο του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα όσο και το δικό μου τη στιγμή που διεξάγεται η κρίσιμη αναμέτρηση για την ανάδειξη Προέδρου και για το μέλλον της παράταξης», σημειώνει η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Η ίδια καλεί τον Νικόλαο Μανεσιώτη του 1voice.gr να δημοσιεύσει στον ιστότοπο αυτούσια την εξώδικη διαμαρτυρία, να συντάξει ο ίδιος και να δημοσιεύσει ανασκευαστικό άρθρο που θα αποκαθιστά την αλήθεια, ότι δηλαδή «ουδέποτε πίεσα τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ουδέποτε του απέστειλα sms ή οιοδήποτε μήνυμα με σχετικό περιεχόμενο».

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα προσφύγει νομικά στα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.