ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί ψήφισα Κασσελάκη για πρόεδρο


«Είναι αυθόρμητος, έχει αυτοπεποίθηση, έχει άνεση λόγου!». Η 65χρονη Νάντια, στην καθημερινή της βόλτα στην γειτονιά, έκανε «καμπάνια» υπέρ του υποψηφίου για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.
Προέτρεπε τον κόσμο να τον στηρίξει, καθώς όπως λέει είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρώτη φορά τον είδα στην τηλεόραση, μετά όμως τον έψαξα και τον βρήκα στο Facebook. Εντάξει, το να σταθώ στην εμφάνιση θα ήταν επιφανειακό, μου άρεσε όμως αυτό που έβλεπα. Έχει δυναμισμό». Η Νάντια πήγε για πρώτη φορά να ψηφίσει σε εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πριν έναν περίπου μήνα το όνομα του Κασσελάκη της ήταν άγνωστό.

Όπως εξηγεί στην «Κ» ο Ηλίας Τσαουσάκης, πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας χρειάστηκαν μόλις τρείς εβδομάδες για ένα πρόσωπο άγνωστο, όχι μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά και στο κόμμα του, να συστηθεί, να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει μια εκλογική μάχη που φαινόταν να έχει σε μεγάλο βαθμό κριθεί. «Σε αυτές της τρεiς εβδομάδες που θα αλλάξουν την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόστηκε ένα επικοινωνιακό Blitzkrieg, απρόβλεπτο, άναρχο σε μεγάλο βαθμό, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δομή, το οποίο ωστόσο πέτυχε να στραφεί ολόκληρη η συζήτηση των εκλογών γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη».

Σύμφωνα με τον 45χρονο Κώστα, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, που διετέλεσε και μέλος εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές της Κυριακής, η συζήτηση για την διαδοχή συχνά κατέληγε σε ένταση. «Υπάρχει το αίσθημα πως ο Αλέξης Τσίπρας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Και εδώ δημιουργείται μια σύγκρουση ανάμεσα σε ψηφοφόρους που διαφωνούν μεταξύ τους στο ποιος ήταν ο ρόλος των υπόλοιπων υποψηφίων και στις πιέσεις που ενδεχομένως του άσκησαν, αλλά και στο κατά πόσο ο Κασσελάκης αποτελεί την προσωπική επιλογή του Τσίπρα. Αυτή τη συζήτηση την παρακολούθησα χθες σε διάφορες εκδοχές της στο εκλογικό κέντρο, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα στα social media».

Οπως διευκρινίζει και ο Κώστας, δεν ψήφισε τον Κασσελάκη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση (ψήφισε τον Νίκο Παππά), αλλά αυτήν την Κυριακή θα τον στηρίξει.
  • Διαβάστε στην έρευνα της Καθημερινής (ΕΔΩ), και άλλες δηλώσεις ψηφοφόρων που εξηγούν γιατί επελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης. Την επιμελήθηκε η Μαρίνα Καρπόζηλου.