ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ


Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, συγκεκριμένα στις 12 ώρα Ελλάδας, άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- στην... Αυστραλία, γιατί στην Ελλάδα η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί. Παρά την ανησυχία ορισμένων μήπως και πραγματοποιηθεί... νοθεία(!), από τους Έλληνες του εξωτερικού γράφηκαν ως νέα μέλη για να ψηφίσουν περίπου 400 άτομα -ούτε 30 από την Αμερική, που προέρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γραμμένοι ως μέλη από παλιά, περίπου 1.200, και οι περί τους 400 που εγράφησαν τώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για το εξωτερικό δεν ισχύει ότι μπορεί κανείς να γραφτεί μέλος και να ψηφίσει την ώρα της ψηφοφορίας, όπως στην Ελλάδα, αλλά όσοι είχαν γραφτεί μέλη ως την Πέμπτη.
Στα χαρτιά, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει λίγο πάνω από 170.000 μέλη, ενώ τα πραγματικά θεωρείται ότι είναι -τουλάχιστον- λίγο κάτω από 150.000 που ψήφισαν για να επανεκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο το 2022-τότε είχαν εγγραφεί πάνω από 110.00 νέα μέλη. Πόσα δηλαδή; Περί τα 140.000.
Τώρα πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι οι κάλπες κλείνουν στις 8 το βράδυ της Κυριακής; Αν ψηφίσουν έως 50.000 θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα έως τις 9.30 το βράδυ.
Όσοι παραπάνω ψηφίσουν από εκεί και πέρα, τόσο αργότερα θα μάθουμε τα αποτελέσματα.
Β.Σκ. / ieidiseis