ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Η αυστηρή Καθημερινή...


Η Καθημερινή ξαναγίνεται αυστηρή –και κάτι περισσότερο– για την κυβέρνηση και υπουργούς της. Στο (μεγαλύτερο άλλων ημερών) κύριο άρθρο της τα λέει ευγενικά μεν, με σαφέστατες αιχμές δε, αλλά και με χτυπήματα μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Από τη μια γράφει ότι «ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι μπορεί να χειριστεί μεγάλες, πρωτόγνωρες κρίσεις» και ότι «ξέρει τα προβλήματα σε βάθος», και από την άλλη δηλώνει απερίφραστα ότι η κυβέρνηση «μοιάζει να έχει χάσει εντελώς τον βηματισμό της». Σημειώνει ότι οι ασύλληπτες φυσικές καταστροφές είναι εκείνες που κλόνισαν την κοινή γνώμη και την κυβέρνηση, αλλά μαζί με τις καταστροφές υπάρχει συνδυασμός «με άλλα γεγονότα», που δεν τα κατονομάζει.
Διαφωνεί η εφημερίδα με τον δημόσιο κανιβαλισμό υπουργών και τοπικών αρχόντων («δεν είναι λύση», αναφέρει) αλλά ρίχνει το καρφί της (για Κικίλια μόνο;) στηλιτεύοντας «το θέαμα υπουργών που ρίχνουν σε κάποιον άλλον τις όποιες ευθύνες τους».
Άλλα σημεία του κύριου άρθρου που καίνε είναι ότι η θωράκιση της χώρας θα πρέπει να γίνει «χωρίς φανφάρες» και ότι χρειάζεται «να μπουν σε νευραλγικές θέσεις άνθρωποι που μπορούν να εμπιστευτούν οι πολίτες».
Σε κάθε περίπτωση η Καθημερινή υπογραμμίζει ότι «Τρεις μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές και στη χώρα επικρατεί ένα κλίμα απαισιοδοξίας και αβεβαιότητας».
- από το Harddog