ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «λογογράφος του Τσίπρα» απαντά στους zoornalistas





Από τον δημοσιογράφο Παύλο Παπαδόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση σχετικά με ανάρτησή μας όπου αναφέρεται το όνομά του στο πλαίσιο κριτικής που έγινε για άρθρο του στην «Καθημερινή».
Στην ανάρτηση αναφερόταν και το ότι ήταν λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα. Eπ΄αυτού o Παύλος Παπαδόπουλος διευκρινίζει και ξεκαθαρίζει:..
«Δεν έχω υπάρξει λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα. Ξέρω ότι έχει γραφτεί αυτό πολλές φορές στο παρελθόν και έχω αμελήσει να το διαψεύσω ή να το διορθώσω.
Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο 2013-2015, όταν εργαζόμουν για "ΤΟ ΒΗΜΑ", είχα συχνή επικοινωνία με τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης. Και είχα υπογράψει τις τρεις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε στο "ΒΗΜΑ" (Ιανουάριος 2014, Μάιος 2014 και Ιανουάριος 2015, την ημέρα των εκλογών). Από τότε δεν έχει ξαναδώσει συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ".
Στο απώτατο παρελθόν (2000-2004) είχα εργαστεί στο Μέγαρο Μαξίμου κοντά στον Κώστα Σημίτη και στον αείμνηστο Νίκο Θέμελη και είχα ως καθήκον την προετοιμασία σχεδίων ομιλίας. Κάποιοι με ανέφεραν από τότε ως "λογογράφο", παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός λογογράφος ήταν ο ίδιος ο κ. Σημίτης με τις σαφείς οδηγίες του πρώτα προς τον Νίκο Θέμελη και στη συνέχεια προς άλλους συνεργάτες, ένας από τους οποίους ήμουν και εγώ. Κάπως έτσι, δέκα χρόνια μετά από τότε, έγινε μια σύγχυση ιδιοτήτων και την εποχή που έκανα τις συνεντεύξεις με τον κ. Τσίπρα, ένα ηλεκτρονικό δημοσίευμα με ανέφερε ως "λογογράφο του Τσίπρα".
Δεν είχα ποτέ αυτή τη συνεργασία με τον νυν πρωθυπουργό και μπορεί να σας το βεβαιώσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του. Πολύ θα ήθελα βέβαια να είχα συνεργαστεί μαζί του εκείνη την εποχή, θα ήταν τιμητικό για εμένα σε κάθε περίπτωση. Είναι όμως άδικο για τους συνεργάτες του στο πεδίο της επεξεργασίας σχεδίων ομιλίας να αναφέρομαι εγώ ως "λογογράφος", αφού αυτοί είχαν επωμιστεί και μάλιστα με αξιοσημείωτη επιτυχία, αυτή την κρίσιμη ευθύνη προς τις εκλογές του 2015 και σε αυτούς αξίζουν τα εύσημα.
Η δημοσιογραφική επαφή μου με τον κ. Τσίπρα διακόπηκε όταν εξελέγη πρωθυπουργός λόγω της πολιτικής του που οδηγούσε σε σύγκρουση με την Ευρώπη καθώς από τότε η δημοσιογραφική κριτική που του άσκησα ήταν και παραμένει έντονη».