ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τύπος στη δεξιά πολυκατοικία

Οι δεξιές εφημερίδες καταγοητεύτηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. «Τα Νέα», ο «Φιλελεύθερος», ο «Ελεύθερος Τύπος» νιώθουν υπερηφάνεια από την παρουσία του αρχηγού της ΝΔ  στη Θεσσαλονίκη. «Μπορούμε να πετύχουμε» λένε «Τα Νέα», «Με αέρα νίκης από τη ΔΕΘ» ο «Φιλελεύθερος», «Πρόγραμμα ευθύνης για την Ελλάδα του αύριο» και ο «Ελεύθερος Τύπος». Ενθουσιασμός στο έπακρον..
Μόνο η «Δημοκρατία» κρατάει μία πιο ισορροπημένη στάση σημειώνοντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της συνέντευξης Τύπου Μητσοτάκη, ενώ εστιάζει στο θέμα που την καίει περισσότερο, το Μακεδονικό. «Ναι στο Βόρεια Μακεδονία» ο τίτλος της εφημερίδας που επισημαίνει ότι «η δήλωση του Κυριάκου ξύπνησε μαύρες μνήμες».
Αναθάρρησε ο Τύπος στη δεξιά πολυκατοικία, ενθουσιάστηκαν «Τα Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη και για έναν επιπλέον, άσχετο με την περίσταση, λόγο: ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Ολυμπιακός να κερδίζουν, άντε και η Νότιγχαμ Φόρεστ, και όλοι οι άλλοι να πάνε να... Ισως γι’ αυτό έβαλαν κι έναν αθλητικό συντάκτη, τον Αντώνη Καρπετόπουλο, να γράψει για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή. Ετεροχρονισμένη κριτική, οχτώ ημέρες μετά. Η αλήθεια είναι βέβαια πως στο κύριο άρθρο τους «Τα Νέα» ήταν πιο... ήπια σε σχέση με τα ρεπορτάζ τους. Δεν επιθυμούν πόλωση και διχαστικό λόγο όπως γράφουν. Σωστό αλλά χαμένα λόγια για τους αρθρογράφους τους, τύπου Πρετεντέρη και Παπαχρήστου.
Ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» Πάνος Αμυράς θεωρεί, με τη σειρά του, πως ο Μητσοτάκης «απευθύνθηκε στον πληγωμένο εγωισμό των Ελλήνων» και τον αποθεώνει επειδή «πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας και στην εκτίναξη της οικονομίας μέσα από ένα πρόγραμμα με περισσότερο χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία». Δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα βέβαια να ιδιωτικοποιήσουν...
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν