ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκπρόσωπος "αδειάζει" τον συνάδελφό της Σωτ. Καψώχα

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ του ραδιοφώνου και των πολυμέσων της ΕΡΤ, κα Μαρία Γεωργίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
  • Με αφορμή τα σχόλια του Σωτ. Καψώχα στην ΕΡΤ για την ομιλία Μητσοτάκη:
Πρόκειται για ένα επιεικώς ατυχές σχόλιο, θα έλεγα αντιδεοντολογικό..
με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Μερικά πράγματα δεν λέγονται εύκολα, δεν μπορείς να πεις ακροδεξιό τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ούτε τον αρχηγό ενός κόμματος ο οποίος προέρχεται από μια διαδικασία και είναι ένας πολιτικός θεσμός. Βέβαια επειδή στο λόγο το δημόσιο και μάλιστα τον προφορικό πολλές φορές τύχει να πεις κάτι που είναι ατυχές για αυτό υπάρχουν οι επανορθώσεις.
  • Η Μαρία Γεωργίου αναφερόμενη στο εμπάργκο της ΝΔ προς την ΕΡΤ ειπε: 
 Όταν εργάζεσαι στη δημόσια τηλεόραση επειδή λογοδοτείς στην κοινωνία οφείλεις ως εργαζόμενος να περνάς δύο φορές από κόσκινο αυτά που λες και αυτά που γράφεις. Αυτή τη στιγμή μετατρέπονται σε σάκο του μποξ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΕΡΤ με την απόφαση του εμπάργκο. Έχουμε μπροστά μας μια εξόχως προεκλογική χρονιά με ποιο δημόσιο διάλογο θα πάμε σε αυτές τις εκλογές; Αν είμαστε έτσι μήνες πριν φανταστείτε σε τι κλίμα πόλωσης θα πάμε.
Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι εντός της ΕΡΤ οι οποίοι και δεν έχουν χάσει τη λογική τους και κριτική ασκούν και κάνουν τη δουλειά τους και θέλουν να δουν την ΕΡΤ επιτέλους να μπορεί να λειτουργεί χωρίς να βρίσκεται στη μέση και να δέχεται ριπές από παντού αλλά δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε στην απόφαση της ΝΔ για το εμπάργκο και να πούμε ότι τώρα όμως την πληρώνουμε εμείς γιατί αυτοί που ήθελαν να προκαλέσουν με τα αιχμηρά έως κακόβουλα και άθλια σχόλιά τους πολύ πιθανό αυτό να ήθελαν να πετύχουν αλλά ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν είναι μόνο αυτοί οι συνάδελφοι.