ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η dream team των infographics στο ΕΘΝΟΣ

Ισως η εφημερίδα που με επιμονή εντάσσει από την αρχή της έκδοσής της τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ύλη της τα Infographics. Πέρα από τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ΕΘΝΟΣ έχει καταφέρει και με τα γραφήματα να παρουσιάζει τα δημοσιογραφικά θέματα με την σύγχρονη ματιά της αποκωδικοποίησης και να μπορεί η εφημερίδα να στέκεται με φρέσκια ματιά στον συγκεκριμένο τομέα.
Γραφήματα παρουσιάζονται σε όλα τα φύλλα και τις ειδικές εκδόσεις. Στο κυριακάτικο υπάρχει και η..
«ιδιαίτερη» στήλη ΙNFONEWS στην δεύτερη σελίδα της έκδοσης. Παρουσιάζονται με την λογική τουINFOGRAPHIC κάθε Κυριακή θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας αλλά και αφιερωματικά. Η στήλη και με την εισαγωγή qrcode οδηγεί τον αναγνώστη της εφημερίδας και στο διαδίκτυο σε βίντεο που αφορούν το θέμα της στήλης.
Την ευθύνη σχεδιασμού των Infographics έχει ο Πάνος Κωνσταντόπουλος από την αρχή της έκδοσης της εφημερίδας. Στην ομάδα εντάχθηκε πρόσφατα η Ζωή Κατσιγιάννη ινφογραφίστρια με μεγάλη εμπειρία.
Η Ζωή Κατσιγιάννη έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και μάλιστα «εκπαιδεύτηκε» από την Ισπανική INOVATION, εταιρεία που σχεδίασε τον νέο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Γιάννας Αγγελοπούλου, πάνω στα γραφήματα ως εξειδίκευση. Εχει συνεργαστεί και με άλλες εφημερίδες όπως ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Στον Ομιλο του ΕΘΝΟΥΣ μαζί με τον Πάνο Κωνσταντόπουλο ανεβάζουν ψηλά τον πήχυ όπου εκτός από την εφημερίδα Infographics θα σχεδιάζονται για όλες τις ειδικές εκδόσεις, ένθετα και φυσικά το αναμενόμενο σάιτ ethnos.gr
Να θυμίσουμε πως η Ζωή Κατσιγιάννη και ο Πάνος Κωνσταντόπουλος είχαν βραβευθεί πέρυσι από το ίδρυμα Μπότση για την συνολική τους προσφορά στο Τυπο στην κατηγορία των infographics .