ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

To όραμα του Πέτρου

Επειδή χορτάσαμε οράματα τις τελευταίες ημέρες, άντε να αποκαλύψω κι εγώ το δικό μου.
1. Να δω όλους τους πολιτικούς μας να στέλνουν τα βλαστάρια τους σε δημόσια σχολεία. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι μορφώνονται σωστά τα παιδιά μας.
2. Να δω όλους τους πολιτικούς μας να νοσηλεύονται - όποτε χρειαστεί - σε δημόσια νοσοκομεία και..
κανονικούς θαλάμους και όχι σε VIP πτέρυγες ή σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι έχουμε καλό σύστημα υγείας.
3. Να δω κάποιους επώνυμους δημοσιογράφους να κυκλοφορούν κανονικά στον δρόμο, χωρίς σωματοφύλακες. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι ασχολούνται με την ενημέρωση και όχι με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και κομματικών συμφερόντων.
4. Να δω στο τέλος του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου να έχουν αδικηθεί ή ευνοηθεί λίγο - πολύ το ίδιο η Λαμία με τον Ολυμπιακό, η Ξάνθη με την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό και ο Αστέρας Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι το παιχνίδι παίζεται πραγματικά στα ίσια και μόνο στα γήπεδα.
5. Να δω να κυκλοφορούν στους δρόμους μας λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα απ΄ ό,τι τώρα. Γιατί τότε θα ξέρω, ότι εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. πραγματικά και δεν κινδυνεύω από την εγκληματική συμπεριφορά κάθε αντικοινωνικού «οδηγάρα».
Κλπ, κλπ, η λίστα θα μπορούσε να είναι ατέλειωτη...
Ζητάω πολλά; Όλα αυτά - και πολύ περισσότερα -θεωρούνται πάντως αυτονόητα και δεδομένα σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσαν βέβαια με πραγματική επανάσταση. Την οποία χρειαζόμαστε όμως κατεπειγόντως...

Πέτρος Πιτσίνης (από το fb)