ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η Vogue επιστρέφει στις ζωές μας

Το αληθινό στόρι για την επανέκδοση της ελληνικής Vogue 

Ενα κείμενο του ρεπόρτερ Χρήστου Ξανθάκη* για λίγο πιο υποψιασμένους, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Κανονικά σήμερα ήθελα να γράψω κάτι βαθυστόχαστο για την σκατοπλημμύρα των fake news που έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας. Με την τροφοδοσία του αγωγού να έχει πλέον περάσει στα χέρια των δημοσιογράφων. Αλλά έχει ο Θεός μέρες να περιλάβουμε τους βρωμοπόδαρους και τι θα γίνει,..
δεν θα σπάσουμε καθόλου πλάκα σήμερα; Θα σπάσουμε κυρίες και κύριοι, σας άφησα ποτέ δίχως χαμόγελο;
Και το γέλιο αυτή την εβδομάδα αφορά στην επανέκδοση της ελληνικής Vogue. Της βίβλου της μόδας και του high class, που επιστρέφει στα μέρη μας μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών. Κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Λυμπέρη αν θυμάστε, το πριγκιπάτο της μόδας και του high
class στα μέρη μας (αμάν ρε Πέτρο, μη γκρινιάζεις!), αλλά ήρθε η κρίση, ήρθε ο Σαμαράς, ήρθε η κακή η μοίρα και ο ιστορικός οίκος περιοδικών είδε τα ραδίκια ανάποδα. Και μείναμε δίχως Vogue…
Ξανάρχεται όμως τώρα, ως ένθετο στην «Καθημερινή» της Κυριακής, από τον ερχόμενο Μάρτιο. Με τα στελέχη εξ αλλοδαπής να δηλώνουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει χιλιάδες εκατομμυριούχους (16.500 μέτρησαν στην Αθήνα!) και διαθέτει και μια μίνι αλλά ζωντανή σκηνή μόδας και έρχεται επίσης η ανάπτυξη (αμάν ρε Αλέξη, μην πανηγυρίζεις!) και είναι καιρός να βγει αυτό το περιοδικό που θα είναι συλλεκτικό.
Αυτά για τα χάπατα. Για κάτι παιδάκια λίγο πιο υποψιασμένα, το στόρι έχει κάπως αλλιώς:
Η μαμά εταιρεία της Vogue, η Condé Nast με τ’ όνομα, έχασε περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολλάρια την περασμένη σαιζόν.
Ελπίζουν να έρθουν ίσα βάρκα ίσα πανί κάποια στιγμή μέσω του διαδικτύου και του ίνσταγκραμ, όπου διοχετεύουν γύρω στα 5.000 βιντεάκια ετησίως.
Αυτά στις αναπτυγμένες αγορές, όχι στην Ελλάδα που τώρα συνέρχεται.
Και όπου η διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης έχει λιγότερους από 4.000 φόλουερς στο ίνσταγκραμ προχτές που κοίταξα!
Όσο για τα luxury brands που, σύμφωνα με τους ξένους, πουλάνε μια χαρά στην Ελλάδα, εννιά στους δέκα πελάτες των σχετικών καταστημάτων στη Βουκουρεστίου είναι από την Άπω Ανατολή. Αν αυτοί έχουν όρεξη να διαβάσουν ελληνική Vogue, τι να σας πω…

Υ.Γ. 1: Αν δεν ήμουν απολύτως σίγουρος ότι ο Ατσούν έχει επικεντρώσει αποκλειστικά και μόνο στις τηλεοπτικές παραγωγές, θα υποψιαζόμουν ότι είναι δική του πονηριά. Αλλά μπορεί να έχει καμιά ανηψούλα!

Y.Γ. 2: Τελευταία φορά που οι ξένοι οίκοι μόδας πλήρωναν τριάντα χιλιάρικα ευρώ για δισέλιδο σε ελληνικό περιοδικό, ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Υ.Γ. 3: Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “Business of Fashion” για την ελληνική Vogue, αναφέρεται ότι θα συνοδεύει την «αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα». Στην «Εστία» και στην «Πελοπόννησο» ακόμη
γελάνε…

* το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από την κυριακάτικη εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»