ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Αποκλεισμός


«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε ως ένα ειρηνευτικό έργο που φιλοδοξεί να ενώσει χώρες και πολίτες, μέσω της μουσικής. Το να επιτραπεί στο Ισραήλ να συμμετάσχει υπονομεύει όχι μόνο το πνεύμα του διαγωνισμού αλλά ολόκληρη την αποστολή της διοργάνωσης. Στέλνει επίσης μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου χωρίς συνέπειες. Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνουμε έκκληση στην EBU: Αποκλεισμός του Ισραήλ από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024».
Το παραπάνω απόσπασμα γράμματος που έστειλαν περισσότεροι από 1.000 καλλιτέχνες της Σουηδίας –όπου τον Μάιο θα διεξαχθεί ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision– έρχεται να προστεθεί σε ανάλογο 1.300 Φιλανδών καλλιτεχνών, 500 Ισλανδών και πολλών ακόμη από διάφορες χώρες που ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ, λόγω της αδιανόητης αιματοχυσίας και ανείπωτης καταστροφής, που έχει προκαλέσει στη Γάζα.
Το μήνυμά τους; «Αν θέλεις να σε παίζουμε, παίξε και συ με όρους διεθνούς δικαίου».
Χ.Π. / ΕφΣυν