ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Μούχλα στο σφυροδρέπανο


Πραγματικά δυσκολεύτηκα να διακρίνω τις διαφορές σε δύο επικά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας με λίγες ώρες διαφορά. Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, όπου και τα δύο δόγματα καταδικάζουν μετά βδελυγμίας την επικείμενη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Οι σύντροφοι είναι πιο φλύαροι με 4.900 λέξεις, ενώ οι μητροπολίτες, με τη βοήθεια του Θεού, τα είπαν όλα σε 1.700 λέξεις περίπου.
 Τι να πρωτοδιαλέξεις: Το νομοσχέδιο «οδηγεί ντε φάκτο στην κατάργηση του δικαιώματος του παιδιού για μητρότητα-πατρότητα», λέει ο ένας. «Η θέσπιση της υιοθεσίας παιδιών καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων», λέει ο άλλος. Το πρώτο είναι ΚΚΕ, το δεύτερο Ιερά Σύνοδος. Το υπογραμμίζω για να μη γίνει καμία σύγχυση των δύο ιερών κειμένων.

● Οι πιο ψαγμένοι θα δουν ότι το ένα θρήσκευμα (ΚΚΕ) κάνει κριτική στο άλλο (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος) γιατί, λέει, θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμαρτία. Ενώ ο Περισσός μάς εξηγεί σε άπταιστη νεοελληνική παλαιομαρξιστική διάλεκτο ότι δεν πρέπει να βάζουμε τέτοια θέματα πάνω από την «ταξική επαναστατική συλλογικότητα». Με άλλα λόγια, οι «πεφωτισμένοι προφήτες» του Περισσού θα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι προσωπικές, οικογενειακές, ερωτικές κ.ά. σχέσεις θα έχουμε. Θα ρωτάμε τον/τη σύντροφό μας: «Θέλεις να κάνουμε οικογένεια αν μας αφήσουν η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η Ιερά Σύνοδος;». 
Αν πραγματικά δεν καταλαβαίνουν στον Περισσό ότι στα ζητήματα ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων, ναρκωτικών κ.λπ. έχουν καταντήσει να ταυτίζονται με τον Βελόπουλο και την Εκκλησία, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μετανοείτε, σύντροφοι!