ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Διπλή βολή από την Καθημερινή


Τα θέματα της χρυσής βίζας και της πτώσης οροφής στο παλαιό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης θίγει η εφημερίδα «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδες αναφορές. Για το πρώτο σημειώνει ότι «την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταργούν τη "χρυσή βίζα" ή στρέφουν τους ενδιαφερόμενους σε άλλες επενδύσεις πέραν ακινήτων, διότι συνέβαλαν στην τεχνητή άνοδο των τιμών», η Ελλάδα φαίνεται να κινείται προς μια κατεύθυνση που δεν οδηγεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε λύση. 
«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, σε ένα ακόμα λίφτινγκ, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο επένδυσης» γράφει, και θυμίζει ότι την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό για το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια και νότια προάστια, οι αιτούντες χρυσή βίζα αυξήθηκαν και οι τιμές των ακινήτων ανέβηκαν σε άλλες περιοχές, όπως ο Πειραιάς.

Το δεύτερο θέμα που θίγει η εφημερίδα είναι η κατάρρευση μέρους εσωτερικής οροφής του παλαιού κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στην Πανεπιστημίου, και έτσι όσοι ερευνητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν χώρους του Μεγάρου καταφεύγουν στο γραφείο του γενικού διευθυντή. Το παλαιό κτίριο της Βαλλιανείου Βιβλιοθήκης, γράφει η Καθημερινή στο κύριο άρθρο της, «φαίνεται να έχει παραδοθεί στην ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργείων που είναι αρμόδια για τη διάσωσή του».

Το άρθρο επισημαίνει ότι το κτίριο αποτελεί εθνικό κεφάλαιο στην καρδιά της πρωτεύσας και ότι «είναι χρέος όλων των αρμοδίων να συνεργαστούν για να μην εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου».
Τα αρμόδια υπουργεία που δεν συνεννοούνται, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, είναι το Πολιτισμού και Παιδείας.
- από τo Harddog