ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Το τοστ της ενσυναίσθησης


Το τοστ είναι κάτι περισσότερο, πλέον, από μια διατροφική συνήθεια και ρουτίνα. Έγινε μέρος του πολιτικού/κοινωνικού διαλόγου!(μικρό ενημερωτικό διάλειμμα:…
Το τοστ είναι ψωμί σε φέτες που έχει ροδίσει από τη θερμότητα που ακτινοβολεί. Το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης Maillard που αλλοιώνει τη γεύση του ψωμιού και το κάνει πιο σφιχτό. Η σφιχτή επιφάνεια απλώνεται πιο εύκολα και η ζεστασιά μπορεί να βοηθήσει το βούτυρο να φτάσει στο σημείο τήξης του. Wikipedia)

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι από τη στιγμή που μιλάς για τοστ μιλάς για κάτι που είναι ακριβό αφού θέλει τη θερμική του επεξεργασία. Κι επειδή δε φαντάζομαι να ψήνεις το τοστάκι σου στα κάρβουνα ή στη φουφού, άρα καις ρεύμα για την τοστιέρα σου – που το πιθανότερο είναι από εκείνες τις φτηνές που καίνε το ρεύμα σαν τρελές και στα δύο χρόνια χαλάνε και πας και παίρνεις άλλη και πάει λέγοντας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Τοστ, άρα ρεύμα, άρα έξοδα. Και επειδή είσαι και μερακλής και θέλεις να βάλεις και κάτι μέσα στο τοστ, να το ζαμπόν, να το τυρί, να η ντοματούλα (που είναι εκτός εποχής άρα … την πληρώνεις κάτι παραπάνω). Τώρα αν προχωρήσεις σε ασχημίες κατά της εθνικής οικονομίας και βάλεις μέσα τίποτα μανιτάρια, σολομούς, αβοκάντα, τουρσιά, μπέικον και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο σου «μυρίζει» κάθε φορά που θες μια μασαμπούκα καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορείς να δεις προκοπή στα οικονομικά σου.

Τι περιμένεις δηλαδή… Οικονομική ανάπτυξη όταν θες πλουσιοπάροχα εμπλουτισμένα τοστάκια;

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μερικές φορές μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί η μπάλα και να πούμε τις μεγαλύτερες αρλούμπες.
Και όταν τις λέμε μεταξύ μας, οκ, όλα καλά δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο.
Όταν μοιραζόμαστε τις αρλούμπες μας στον τηλεοπτικό αέρα ε, τότε τα πράματα παίρνουν μια μεγαλύτερη, διαφορετική τροπή.

Οι έχοντες δημόσιο λόγο καλό θα είναι να σκέφτονται λίγο περισσότερο. Κανείς δεν θα κατηγορήσει κανέναν παρουσιαστή αν δεν πει μια «εξυπνάδα». Κανείς παρουσιαστής δεν πληρώνεται με την «ατάκα».
Οπότε ας μη βιάζονται. Ας σκέφτονται ότι μιλάνε σε ανθρώπους που κατά τεκμήριο παίρνουν τόσα λίγα χρήματα που για να τη βγάλουν μετά τις 15-20 του μήνα μπορεί να τρέφονται με τοστ μόνο με τυρί ή μόνο με ζαμπόν, ούτε καν και με τα δύο υλικά μαζί.

Ενσυναίσθηση: να καταλαβαίνεις, να μπαίνεις λίγο στη θέση του άλλου.
Δεν είναι απολύτως συνώνυμο αλλά και λίγο φιλότιμο, δε βλάπτει!

Γιάννης Καφάτος / Viewtag