ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Εδώ ήταν το αρχηγείο «γνωστής εκδοτικής επιχείρησης»...


Μετά τη Eurobank, στο νέο «πράσινο» κτίριο της Σταδίου έρχεται μία ακόμη μεγάλη, «πράσινη» μετακόμιση, αυτή της ΔΕΗ. Αν και δεν του… φαίνεται αυτή τη στιγμή γιατί περιβάλλεται από σκαλωσιές, το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά, στην «καρδιά» του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, επιφάνειας 3.500 τ.μ., ιδιοκτησίας πλέον των Γερμανών επενδυτών της ehret+ klein, πρόκειται να παραδοθεί σε έναν μήνα περίπου από τώρα, από αρχές Μαρτίου, στη μισθώτρια ΔΕΗ. 
Το κτίριο μετατρέπεται από την Parostec -εταιρεία από την Πάρο που έχει συνασπιστεί με τους Γερμανούς και αρχίζει να αναπτύσσεται πλέον και στην Αθήνα- σε απολύτως «πράσινο» για να στεγάσει το project management της εμπορίας επιβεβαιώνοντας τη γενικότερη τάση από πλευράς των μεγάλων εταιρειών για μεταστέγαση σε εμβληματικά κτίρια, εφόσον αυτά συγκεντρώνουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. 
Πολύ περισσότερο όταν αυτά είναι στο κέντρο και είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εξ ου και το ενοίκιο ανά τ.μ. που μπορεί να είναι «τσουχτερό» μεν, ωστόσο αντισταθμίζεται και από τη μεγάλη μείωση κατά τουλάχιστον 50% των μηνιαίων λειτουργικών δαπανών που διασφαλίζουν αυτού του είδους τα κτίρια σε σύγκριση με άλλα. 
Ο Μίκαελ Ερετ και ο Στέφαν Κλάιν, έχοντας διαχειριστεί κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας τους, ehret + klein, ακίνητα συνολικής αξίας ύψους 1,6 δισ. ευρώ στη χώρα τους, ήθελαν να κάνουν ηχηρό ξεκίνημα στην ελληνική αγορά, αγοράζοντας το πρώην κτίριο του ΔΟΛ και σκοπεύουν να συνεχίσουν, σε συνεργασία με την Parostec των Γιώργου Καγγέλη και Γιώργου Οικονομόπουλου. 
Οσο για την αξία του κτιρίου όπου έχουν επενδυθεί… κάμποσα εκατομμύρια, η αγορά τώρα, μετά τη μετατροπή του βάσει της διεθνούς πιστοποίησης αειφορίας BREEAM, το τοποθετεί στα πέριξ των 20 εκατ. ευρώ.