ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ύστερα τους φταίει ο Νταλάρας...


Βασανίζουν τους ρεπόρτερς να ξεροσταλιάζουν ώρες μέσα στο κρύο και στα χιόνια για να μας δείξουν το μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο ότι καταχείμωνο... χιονίζει και το πώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους(!) 
΄Ύστερα τους φταίει ο Νταλάρας που, πολύ σωστά, τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το χαμηλότατο, κάτω του μηδενός, επίπεδο της δημοσιογραφίας την οποία διδάσκονται οι νέοι ρεπόρτερς.. Αλλά τι σημασία έχει το επίπεδο της ενημέρωσης στη χώρα όταν έχουμε F35;
Τ. Ψαρίδης (fb)

***
Ο χειμώνας σαν ένθετο, δελτία με ατμόσφαιρα «πολέμου»…
Δυο-τρεις μέρες χειμώνα υπόσχεται το μετεωρολογικό δελτίο. Το «υπόσχεται» πάει στα κανάλια. Τους έδωσε προσφιλές θέμα για μίνι δραματικά σίριαλ. Τα σύντομα επεισόδια έχουν αρχίσει από μέρες. «Έρχεται! Έρχεται!» φωνάζουν οι τηλεοπτικοί κήρυκες. Στα βραδινά δελτία της Δευτέρας ανέβηκαν οι τόνοι. Ο καιρός έγινε πρώτο θέμα. Οι μετεωρολόγοι μετακινήθηκαν από την ουρά τού δελτίου στις πρώτες σειρές. Κάποιοι από αυτούς, όμως, δεν το εκτιμούν και παίζουν σε χαμηλές νότες. Λένε πως το χιόνι μπορεί να μη φτάσει σε σημαντικά ύψη, πως λίγα εκατοστά θα το στρώσει και δεν θα το κρατήσει για πολύ γιατί «δεν βοηθάνε οι θερμοκρασίες», πως μια-δυο μέρες ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και μετά θα πιάσουμε πάλι τους είκοσι βαθμούς.
Ο φετινός χειμώνας έρχεται σαν ένθετο. Κάτι σαν περιοδικό σε κυριακάτικη έκδοση. Αλλά στα κανάλια προβάλλουν έντονα το χειμωνιάτικο ένθετο. Στα δελτία ακούμε μέρες, με σταδιακά αυξανόμενη ένταση, για την επιδείνωση του καιρού. Η οποία το πρώτο βράδυ της εβδομάδας πήρε στις οθόνες μας τόνο πολεμικής προετοιμασίας. Κλειστά σχολεία, συστάσεις για τηλεργασία, υποχρέωση για χιονοαλυσίδες, απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών, εφοδιασμός Δήμων με αλάτι που αλατίζει τις ειδήσεις –χρησιμοποιηθεί, δεν χρησιμοποιηθεί. Μια χαρά. Και το Σαββατοκύριακο θα βλέπουμε ρεπορτάζ από τις παραλίες με τους τολμηρούς που βουτάνε στη θάλασσα σαν να είναι καλοκαίρι. Όλα καλά.