ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς αντίλογο στην ΕΡΤ...


Προκλήσεις και αλαζονεία Μαρινάκη απέναντι σε αγρότες και φοιτητές

Χωρίς αντίπαλο και αντίλογο έπαιζε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί στην Αριστερά, λέγοντας ότι επενδύει στην προβοκάτσια, αλλά και στους αγώνες των φοιτητών, επαναλαμβάνοντας τα περί «ληστών» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, με περισσή αλαζονεία και το γνωστό επιχείρημα για το 41% των εκλογών, υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τη χώρα.
Με περισσή αλαζονεία ισχυρίστηκε ότι «οι εποχές που αυτοί που ανέβαιναν στα τρακτέρ, αυτοί που κλείνανε πανεπιστήμια, αυτοί που κλείνανε δρόμους και νόμιζαν ότι είναι επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα αίτημα, έχουν περάσει», και πως ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει και με την αυστηρή κριτική που κάνει, θέλει αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει «ακρίβεια Μητσοτάκη»

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης, ο Παύλος Μαρινάκης ισχυρίστηκε ότι «αποδεικνύεται ότι αυτή η θεωρία της αντιπολίτευσης περί ακρίβειας και πληθωρισμού Μητσοτάκη δεν έχει καμία βάση». Αλλά, όπως είπε, «αυτό δε σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την υποχρέωση να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως και κάθε κυβέρνηση κάθε χώρας».

«Αν υπάρχει κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί»

Παραγνωρίζοντας τα πολλά και κρίσιμα αιτήματα των αγροτών, που εκτός από τις αποζημιώσεις για τη φυσική καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αφορά τις αποζημιώσεις για μια σειρά προϊόντων, αλλά και για το αγροτικό πετρέλαιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές.
Και για το αγροτικό πετρέλαιο είπε, χωρίς να δώσει καμία σαφή απάντηση, ότι «για τους αγρότες είναι ζωτικής σημασίας. Έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη».
Και σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε ότι «όσο σοβαρά και αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας. Νομίζω ότι έχει αποδείξει η κυβέρνηση αυτή ότι προσπαθεί χωρίς να οδηγεί στην ακραία ένταση, να επιλύει τα προβλήματα».

«Δεν έχουν κανένα επιχείρημα»

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει εξαγγελίες στον αέρα με στόχο να είναι ευχάριστοι. Ισχυρίστηκε ότι «η κοινωνία έχει ωριμάσει» και «αντιλαμβάνεται ότι είναι καλύτερο να έχεις μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να λύσει προβλήματα καθημερινά και να της κάνεις και αυστηρή κριτική γι' αυτά τα οποία θέλεις να λύσει πιο γρήγορα. Γιατί δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου. Όμως οι πολίτες στήριξαν κατά πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία. Όχι γιατί τους έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά γιατί άρχισε να απαντάει σε πολλά προβλήματά τους και της καθημερινότητας και διαχρονικά προβλήματα που δεν συζητούσαμε για πολλές δεκαετίες».

Περί «ανομίας» και καταλήψεων

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις καταλήψεις, επιτιθέμενος στην Αριστερά στην οποία απέδωσε έλλειψη επιχειρημάτων και μόνιμη αντίδραση στην πρόοδο, την οποία ουσιαστικά εξίσωσε με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Εφτασε στο σημείο να μιλά για «αποστήματα ανομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα» λέγοντας «πρέπει ολοσχερώς να σπάσουν», προσθέτοντας ότι «πρέπει όλα να γίνονται σωστά στον σωστό χρόνο, έτσι πιστεύουμε εμείς και με αποτέλεσμα».
Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Μέχρι το 2019 η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολίτες δύο ταχυτήτων και δημόσια κτήρια και δημόσιοι χώροι, ενός ανώτερου και ενός κατώτερου Θεού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιος έκανε ένα “ντου” σε ένα νοσοκομείο, την επόμενη στιγμή είχε βρεθεί στη φυλακή. Αν έκανε ένα “ντου” σε ένα πανεπιστήμιο, ήταν επαναστάτης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό άρχιζε να αλλάζει το 2019. Γιατί από το 2019 και με την κατάργηση του ασύλου ανομίας και την επαναφορά του στην αληθινή του έννοια και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, αρχίσαμε να ακούμε για εκκενώσεις καταλήψεων, για συλλήψεις παραβατών με μολότοφ στα πανεπιστήμια, για βιβλιοθήκες στη θέση καταλήψεων, για εκκένωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ».

Σε μια αποστροφή του λόγου επίσης παρομοίασε -όπως και ο πρωθυπουργός την Τρίτη- τους φοιτητές που αντιδρούν και όσους κάνουν καταλήψεις με «ληστές». Και όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ -Χριστίνα Βίδου και Κώστας Παπαχλιμίντζος- τον ρώτησαν «γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος», προφανώς εννοώντας γιατί δεν μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «όπου έχει κληθεί η αστυνομία, έχει επέμβει».
Όπως ισχυρίστηκε, ακόμη και ο ίδιος -προφανώς από τα χρόνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ- έχει ταλαιπωρηθεί από τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και πρόσθεσε:
«Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν σε αυτή τη χώρα ασυλία και ενώ παρανομούν να πρέπει να εξαιρούνται της παρανομίας».
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι «θα απελευθερώσει, θα χρηματοδοτήσει, θα δώσει ώθηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και θα σταματήσει να καθιστά την Ελλάδα μία θλιβερή εξαίρεση παγκοσμίως ως προς τα μη κρατικά πανεπιστήμια».
Πρόσθεσε δε ότι «δεύτερη προτεραιότητα είναι να διασωθούν οι εξεταστικές των φοιτητών» και αυτό θα γίνει «με ένα πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο, το οποίο έδωσε ο υπουργός Παιδείας και στην έσχατη των περιπτώσεων και με ψηφιακή εξεταστική. Γιατί αυτές οι εξεταστικές δεν μπορούν να πάνε πίσω».
Η Αριστερά και η «προβοκάτσια»

Επιτιθέμενος δε στην Αριστερά, την κατήγγειλε ότι «διαχρονικά επενδύει στην προβοκάτσια. Επενδύει στο να υπάρχει ένα παράπλευρο θύμα, μια απώλεια, ένας τραυματίας ή οτιδήποτε άλλο. Διαχρονικά αυτό το ήθελε. Γιατί; Επειδή, δεν έχουν προτάσεις, επειδή δεν έχουν αντιπροτάσεις, επειδή δεν έχουν κάτι να πουν για τους πολίτες, κάνουν πολιτική πάνω σε άσχημα, τραγικά γεγονότα. Αυτό συνέβαινε μια ζωή. Η πολιτική τους έχει να κάνει μόνο με την αντίδραση».
- από efsyn.gr