ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Ομόφωνα αθώος ο Βαξεβάνης - Τον είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο Αθανασίου


Να δώσει εξηγήσεις για το πώς απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης σε περίοδο που δεν ήταν υπουργός αναμένεται να κληθεί ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κώστα Βαξεβάνη. 
Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» αντιμετώπιζε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον του κ. Αθανασίου ύστερα από μήνυση του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της Ν.Δ. για δημοσιεύματα που αφορούσαν την υπόθεση του -εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών- επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου.
Ο κ. Αβατάγγελος κατήγγειλε σε κατάθεσή του ότι συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν χρηματιστεί προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του. Παρ’ όλο που το «Documento» είχε απευθυνθεί στον πρώην υπουργό, εκείνος δεν απάντησε στο δημοσίευμα αλλά εκ των υστέρων κατηγόρησε ως συκοφάντη τον Κ. Βαξεβάνη ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποίησε παράνομα την κατάθεση Αβατάγγελου.

- από ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)