ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Και τραπεζική... συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ


Δίνουν και παίρνουν οι παρασκηνιακές διεργασίες αυτό τον καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ, που συντελείται η κοσμογονική διεργασία αλλαγής αρχηγού – 15 χρόνια «ηγετικής ηρεμίας» ήταν αυτά με τον Αλέξη Τσίπρα, διόλου ευκαταφρόνητο διάστημα.
Για την ακρίβεια, τώρα είναι η χαρά της… τάσης, της συνιστώσας, της… φράξιας και της «γιάφκας»! Με την καλή έννοια πάντα, διότι τα κόμματα παίρνουν ζωή από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και αναζητήσεις.
Μαθαίνω λοιπόν ότι υπάρχει μέχρι και… τραπεζική φράξια, κάτι σαν εσωκομματικό «κρυφό γκισέ».
Πρόκειται για στελέχη, που έχουν σχέση με την αγορά – την κανονική αγορά, την οικονομική, όχι του Αλ Χαλίλι – και αγωνιούν για την έκβαση της αρχηγικής μάχης, ευελπιστώντας ότι η νέα ηγεσία θα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην οικονομία και δεν θα αναδειχθεί με όρους ιδεολογικής αρχαιομαρξιστικής απήχησης.

Τα πρόσωπα της «φράξιας» έχουν ενδιαφέρον. Τον πρώτο ρόλο φαίνεται να τον έχει στην ομάδα ο Θόδωρος Μητράκος, γενικός διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος. 
Ξεχωρίζει δε ο Senior Management Advisor στη Eurobank Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος υπήρξε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό επί Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στον Γιάννη Σαρμά. 
Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Βαγγέλης Πιλάλης, στέλεχος της Alpha Bank και πρώην επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού Τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την μακρά κομματική του πείρα (επί χρόνια μέλος της ΚΕ αλλά και πρώην γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος) έχει ταχθεί καθαρά με την Έφη Αχτσιόγλου. Έχει δε ενδιαφέρον η άποψή του για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ: Ήταν αφελής η προσδοκία του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναγνωρίζονταν αυτή η πολιτική επιλογή, σημειώνει.
Στην «τραπεζική γιάφκα» συμμετέχουν επίσης στελέχη, όπως ο συνδικαλιστής Ζώης Πεπές, άλλοτε σύμβουλος διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, η Κερασίνα Ραυτοπούλου και άλλοι.
-από topontiki