ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Aπορρίφθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά - Ο Ζαχαριάδης πήρε το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων


Με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 15 κατά και 7 λευκά, ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι εκείνος που παίρνει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες του Κ. Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη, καθώς, νωρίτερα, απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά με 25 κατά, 14 υπέρ και ένα λευκό.
Σημειώνεται ότι η Π.Γ. του κόμματος αποφάσισε για τη Θεσσαλονίκη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη για τον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή για την Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη για τη Λάρισα και στον Δημήτρη Τραπεζιώτη για το Αγρίνιο.

Το άγχος του πολιτικού χρόνου και το θέμα Παππά

Με τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας κλείνει ένα κομβικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να ετοιμάζει τα επόμενα βήματά του προκειμένου να αναμετρηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έχει πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή του προκειμένου να ετοιμάσει τον συνδυασμό και να σχεδιάσει την προεκλογική του καμπάνια.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος ήταν η πρώτη από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί, ενώ και ο ίδιος είχε δηλώσει «έχω την άποψη ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μεγαλύτερες και περισσότερες αυτοδιοικητικές συμμαχίες. Εγώ αν ''περπατήσω'' την επόμενη περίοδο στην Αθήνα θα κινηθώ αυτοδιοικητικά, δεν θα κινηθώ κομματικά. Εγώ δεν θα κατέβω ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβομαι, στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι, αυτές είναι οι απόψεις μου. Εάν όμως προκριθεί αυτή η κατάσταση θα πάω να μιλήσω για την πόλη και θα συζητήσω και θα ζητήσω μεγαλύτερες συναινέσεις και λύσεις για την πόλη».
Μέχρι να φτάσουμε στις τελικές αποφάσεις είχε δημιουργηθεί ένα γαϊτανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής είναι ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου, όμως το ενδεχόμενο συνεργασίας «πάγωσε» μετά τη διπλή εκλογική ήττα στις εκλογές και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία.