ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Tώρα προσπαθούν να τον πείσουν να κάνει πίσω


Μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής παίρνει ο Νίκος Χαρδαλιάς, η αγωνία στο κόμμα της Πειραιώς είναι, καθώς φαίνεται, να μη βρει απέναντί του τον Γιώργο Πατούλη ως ανεξάρτητο υποψήφιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος για τη Ν.Δ. είναι να μοιραστούν οι ψήφοι στις περιφερειακές του Οκτωβρίου και να χάσει το προβάδισμα το κυβερνών κόμμα.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης -που έχασε το χρίσμα με αφορμή το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο-, αν και δεν έχει ανακοινώσει με επίσημο τρόπο τις προθέσεις του, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προς το παρόν δεν υποχωρεί από την υποψηφιότητά του, ενώ περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξή του δηλώνουν τη στήριξή τους στον Γιώργο Πατούλη και με ανακοίνωσή τους ζητούν να τον δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαρινάκης: «Να σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού»

Το μήνυμα, που περιέχει και μια έμμεση απειλή, καθώς διαρροές από το κυβερνών κόμμα αναφέρουν ότι αν δεν υπακούσει, ο Γιώργος Πατούλης κινδυνεύει ακόμη και με διαγραφή, ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.
Ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος μίλησε για τη «σημαντική προσφορά του Γιώργου Πατούλη στη ΝΔ και την αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».
Και πρόσθεσε ότι «οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά».
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη, πράγμα που φέρεται να επιδιώκει ο περιφερειάρχης, ο Παύλος Μαρινάκης δεν απάντησε.

Η σύσκεψη Πατούλη με τους συμβούλους

Για την ώρα ο Γιώργος Πατούλης στέλνει αμφίσημα μηνύματα ως προς τις προθέσεις του. Την Κυριακή συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, με σκοπό «να τους εμψυχώσει», όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις του.
Μετά τη συνάντηση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», με ανακοίνωσή τους εξέφραζαν ομόθυμη στήριξη προς τον Γιώργο Πατούλη και έθεταν θέμα συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι ήδη το κόμμα τού είχε δώσει το χρίσμα. Βέβαια, το κόμμα τους πρόλαβε, και ανακοίνωσε τον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής.
Αναφερόταν στην ανακοίνωση των περιφερειακών συμβούλων: «Από τη σημερινή συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της διοικούσας παράταξης προέκυψε ομόθυμη στήριξη στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και αίτημα για πραγματοποίηση άμεσης και προ πάσης ανακοίνωσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, δοθέντος και ότι εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ η απόφαση του τελευταίου για παροχή στήριξης στο πρόσωπό του για την Περιφέρεια Αττικής».
- από efsyn.gr