ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Νέα γκάφα ολκής και πρωτοφανές ατόπημα από τον Χαρδαλιά


Ο νυν υφυπουργός Αμυνας και υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ «κάρφωσε»... στρατιωτικά απόρρητα 

Γκάφα ολκής για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά που προκειμένου να διαφημίσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του μετά τις επιθεωρήσεις σε μονάδες για τα μέτρα προστασίας τους από τις φωτιές, έβγαλε στη δημοσιότητα φωτογραφία του να… στέκει αγέρωχος μπροστά σε χαρακτηρισμένους ως απόρρητους χάρτες όπου και φαίνονταν οι τοποθεσίες με τις εγκαταστάσεις καυσίμων σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης.
Το χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έμεινε για ώρα στο αναρτημένο δελτίο τύπου, ώσπου έγινε αντιληπτή από χρήστες του ίντερνετ, που άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων αμυντικών δεδομένων, οπότε και αναρτήθηκε τελικά αντίγραφό της με πίξελ στα… επίμαχα σημεία.

Θυμίζουμε ότι ο Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Αμυνας είχε υποπέσει ξανά σε πρωτοφανές ατόπημα και γκάφα ολκής τον Δεκέμβριο του 2022  κατά την επίσκεψή του στο υποβρύχιο «Ματρώζος». Τότε η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε ασκήσει δριμεία κριτική της «Καθημερινής» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας με αφορμή τις μεθόδους για προσωπική προβολή και τις ανάγκες για «καλή επικοινωνία». 
Συγκεκριμένα η στήλη Θεωρείο της «Καθημερινής», υπό τον τίτλο «Γκάφα ολκής» ανέφερε:
"Σε πρωτοφανές ατόπημα υπέπεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο υποβρύχιο «Ματρώζος», που δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ακριβώς τον ρόλο του και τα καθήκοντά του, αλλά όλα γίνονται με όρους επικοινωνίας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα με το πέρας της επίσκεψης διοχέτευσε ένα δελτίο Τύπου με πολλές φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι… οθόνες των συστημάτων του υποβρυχίου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και αν –ο μη γένοιτο– γινόταν έμπαινε «μωσαϊκό».
Το σοβαρό λάθος του υφυπουργού προκάλεσε κλαυσίγελω στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το εθνικό συμφέρον έγινε πολτός στις, μάλλον φαντασιακές, ανάγκες του πολιτικού για «καλή επικοινωνία». Και όπως έλεγαν, αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Αμυνας".

Ο Ν. Χαρδαλιάς είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για την περιφέρειa Αττικής. Ο Γ. Πατούλης μετά από εκκλήσεις και... πιέσεις του Μαξίμου απέσυρε την υποψηφιότητά του