ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Βέρτιγκο στο Μαξίμου για Φλωρίδη - O Μαρινάκης τον άδειασε σε δευτερόλεπτα για τους τραπεζίτες


Με το αριστερό επανήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή ο υπουργός Φλωρίδης. Τα όσα υποστήριξε για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών από το βήμα της Βουλής δεν ενόχλησαν τόσο τον πρόεδροτης ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο το γεγονός ότι αρνήθηκε να επανορθώσει την γκάφα του. Το Μαξίμου έχει δώσει «γραμμή» σε κάθε ευκαιρία να λαμβάνονται οι απαιτούμενες αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ετσι σήμερα υπήρξε νέο άδειασμα του εξωκοινοβουλευτικό υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, αυτή τη φορά δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όπως φαίνεται, η άποψη του κ. Φλωρίδη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών έχει προκαλέσει βέρτιγκο στην κυβέρνηση, καθώς φέρνει σε αμήχανη θέση τα στελέχη της.
Ερωτώμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα όσα έλαβαν χώρα στις προγραμματικές δηλώσεις, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε μία εντελώς διαφορετική γραμμή για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών, έσπευσε να απαντήσει πως ο τελευταίος εκφράζει προσωπικές γνώμες.
«Εξέφρασε δικές του απόψεις, προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο», απάντησε «ορθά – κοφτά», ενώ βιάστηκε να πάει στην επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων δίχως να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως δεν είναι λίγες οι φωνές που βάζουν τον Γιώργο Φλωρίδη «στη γωνία». Όπως λένε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις, ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης πιάστηκε «αδιάβαστος» κατά την κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία επιβεβαιώνοντας τις σοβαρές ενστάσεις τους για τους «αλεξιπτωτιστές» που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να υπουργοποιήσει σε βάρος βουλευτών της ΝΔ που έδωσε τη μάχη κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της παράταξης.
Ο Γιώργος Φλωρίδης, κατά βουλευτές της ΝΔ, υπέπεσε σε δύο πολύ μεγάλα λάθη. Το πρώτο, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε στη Βουλή να μην γνωρίζει ποιο κόμμα είχε είχε φέρει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών κατηγορώντας, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως εμπνευστή του νομοθετήματος. «Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι η ΝΔ ψήφισε τη σχετική τροπολογία τον Νοέμβριο του 2019», επισημαίνουν δηκτικά, προσθέτοντας ότι «η πολύ αυτοπεποίθηση βλάπτει το κόμμα».
Το δεύτερο μεγάλο φάουλ του Γιώργου Φλωρίδη κατά βουλευτές της ΝΔ είναι ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε προσωπική άποψη και έσπευσε να προαναγγείλει αλλαγή της ρύθμισης που προβλέπει το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη.
Για την ιστορία να πούμε ότι αν και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πίεζαν επί ώρα τον Φλωρίδη να επανέλθει στο βήμα της Βουλής και να πάρει πίσω την ανακοίνωση που έκανε, εκείνος αρνήθηκε προβληματίζοντας το Μαξίμου για την εξέλιξη της επιλογής του.