ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Σία Κοσιώνη και Ράνια Τζίμα


Μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδινε συνέντευξη στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, για να αποφύγει τα εύλογα σχόλια για την παρουσία του απέναντι στη σύζυγο του ανιψιού του, Κώστα Μπακογιάννη. Τελικά, ξεπέρασε τις επιφυλάξεις του και την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Παύλο Τσίμα ώστε να υπάρχει και ένα άλλοθι.. κανονικότητας στη συνέντευξη.
Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να αποφεύγει μια συνέντευξη στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Ράνια Τζίμα, «τιμωρώντας» την για το γεγονός ότι δεν λιβανίζει τη ΝΔ τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας.
Οι ερωτήσεις που του έκανε η Σία Κοσιώνη και οι ερωτήσεις που δεν έχει τη δυνατότητα να του κάνει η Ράνια Τζίμα, δείχνουν τη σημασία που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ.
Στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η επιρροή της ΝΔ στα ΜΜΕ ήταν εντυπωσιακή και -όπως όλα δείχνουν- η δεύτερη τετραετία μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη για το κυβερνών κόμμα από την άποψη του ελέγχου της ενημέρωσης.
Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πια αναστολή ούτε για να δίνει συνέντευξη σε συγγενικό του πρόσωπο, μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει ότι στη δεύτερη πρωθυπουργική του θητεία δεν θα τηρούνται ούτε τα προσχήματα όταν πρόκειται για επικοινωνία και προπαγάνδα.