ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Από την μουσική Αρβανίτσα του Ελικώνα, στο αντιπολεμικό Δίστομο!


Μια όμορφη πρόταση, που συνδέει τόπους- έστω κοντινούς- και προσθέτει σε ψυχαγωγία, ενημέρωση και σύγχρονα μηνύματα, απευθύνει Ομάδα κατοίκων και φίλων του Μαρτυρικού και Ιστορικού Διστόμου Βοιωτίας.
Εκμεταλλευομενοι την εγγύτητα του Διστόμου με τον Ελικώνα, το βουνό των Μουσών- όντας στους πρόποδες του- όπως εξίσου και στου Παρνασσού - καλούν τους χιλιάδες επισκεπτες του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ στο Κυριάκι Ελικώνα, το τριήμερο 14,15 και 16 Ιουλίου, να περάσουν απο το ΔΙΣΤΟΜΟ και να δουν το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού!
Και είναι γεγονός, επισημαίνουν, ότι στην δυτική Βοιωτία και τον Ελικώνα τιμούν αυτές τις ημέρες για τις μουσικές εκδηλώσεις (όπως τις εν εξελιξει "Μουσικές στον Ελικώνα" στις 12-13 Ιουλίου), χιλιάδες νέοι που αγαπούν την φύση, το δάσος, το καμπινγκ και φυσικα την μουσική από την Αθήνα και όλη την χώρα! 
Το ίδιο έγινε και τις προάλλες με τους νέους που συμμετείχαν στις πολυπληθείς εκδηλώσεις του UPPERGROUND MOUNTAIN FESTIVAL στο Ελικωνα πάλι (δίπλα στο Στείρι και στο Διστομο) - ενα φεστιβαλ για την οικονομική στήριξη της νέας μορφής εκπαιδευσης που προσφέρει το Ataxia School, για το δημοκρατικο σχολειο του Βουνου!
Σε όλους αυτούς, οπως και όσους εξορμούν για δροσιά στον Παρνασσό ή τις όμορφες παραλίες του βόρειου Κορινθιακού, λένε "βάλτε στο πρόγραμμα σας και μια επίσκεψη στο γειτονικό, δροσερό ΔΙΣΤΟΜΟ με τις πλατανοσκέπαστες πλατείες του".
 Ελάτε, γράφουν, να δειτε "το ζωντανο μνημείο που δίνει το σύγχρονο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό και αντιπολεμικό στίγμα του ιδίως στις νέες γενιές!". Το Μαυσωλείο και το Μουσείο "σας περιμένουν για προσκύνημα και ξενάγηση σε ό, τι άφησαν οι ορδές των Γερμανων ναζί το 1944"...

Περιηγηθείτε επίσης - προσθέτει η ομάδα κατοίκων και φίλων του Μαρτυρικού και Ιστορικού Διστόμου Βοιωτίας - στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό πάρκο... Χαρείτε βόλτες στα σοκάκια με τα καλντερίμια - γευτείτε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό με ντόπια υλικά και απολαύστε το πασίγνωστο από αιώνες Διστομίτικο Κρασί καθώς και το ντόπιο τσίπουρο! Α, ζητήσετε και συνοδευτικό οψιμοτύρι- προ'ι'όν των Διστομιτών τσοπάνηδων του Παρνασσου!
Στο κατατοπιστικο Ιnfo τους μας πληροφορούν οτι Δίστομο (470 μ. υψόμετρο) απέχει μόλις 149 χλμ από την Αθηνα, και είναι λίγα χλμ. πριν ή μετά την Αρβανίτσα και το Κυριάκι ( ανάλογα από πού ανεβαίνετε στον Ελικώνα! Και μολις 18 χλμ πριν απο την Αραχωβα του Παρνασσου!.
Tο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ( η επίσκεψη είναι δωρεάν) είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ.– 3:00 μ.μ., ενώ Σάββατο και Κυριακή ανοίγει μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 2267 350130 και 69-37491404 ( κ.Χρ. Παπανικολαου) .