ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Του... Φλωρίδη γίνεται στην κυβέρνηση


Το πρωτοφανές φιάσκο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Βουλή με τον Γιώργο Φλωρίδη, θα μείνει στα χρονικά της πολιτικής. Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης εξαγγέλλει στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων - επί των οποίων η κυβέρνηση ζήτησε την εμπιστοσύνη της Βουλής - κάτι που είναι ορθό και αναγκαίο σε κράτος Δίκαιου:
-Θα άρει την - καταφανώς προς δόξα της διαφθοράς - αμνήστευση τραπεζικών στελεχών. Το ότι καταλογίζει τη θέσπισή της στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζει την ουσία. Θα μπορούσε να την έχει θεσπίσει και ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος.
Από εδώ και πέρα αρχίζει το πανηγύρι.
  • Ο Πρωθυπουργός, στην προηγούμενη κυβέρνηση του οποίου ανήκει η ρύθμιση, κάνει πως δεν άκουσε.
  • Ο Φλωρίδης αρνείται να κάνει διορθωτική δήλωση - τόσο ως προς την πατρότητα της αμνήστευσης, όσο και ως προς την εξαγγελία άρσης της - αλλά μένει στη θέση του.
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξαναγράφει τον Κανονισμό της Βουλής και δηλώνει ότι ο υπουργός διατύπωσε «προσωπική άποψη». Την οποία προφανώς διατηρεί…
  • Η διάταξη που ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, θέλει να αποβάλει, ως αμαρτωλή, συνεχίζει να ισχύει.
Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτό είναι δείγμα σοβαρής κυβέρνησης, ας λάβουν υπόψη και τα εξής:
Πρώτο. Ο Μάκης Βορίδης που αναπληρώνει τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, αντιτίθεται στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νομοθέτηση γάμου προσώπων του ιδίου φύλου και το λέει ευθέως με την κατάθεση «αρνητικής προσωπικής άποψης». 
Η κυβέρνηση γελοιοποιείται: ο ένας με τον αστυφύλαξ, ο άλλος με τον χωροφύλαξ.
Δεύτερο. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας διατυπώνοντας επίσης τη «δική του» γνώμη ξιφουλκεί στη Βουλή: «ουδείς εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού».
Πώς ουδείς; Το έκαναν προεκλογικά ο Σκέρτσος και ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση». Άρα, γνώριζε ποιους στέλνει στο καναβάτσο
«Μια ωραία ατμόσφαιρα », που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος είναι όλοι τους…

ΥΓ: Και πού να δείτε τι θα γίνει εφόσον οι διεθνείς έρευνες καταλήξουν σε ελληνικές ευθύνες για την τραγωδία στην Πύλο και ο Μητσοτάκης - πιστός στην αρχή του «δεν ήξερα» - θα το χρεώσει στην κυβέρνηση Σαρμά.

Γ.Λ. / ieidiseis