ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Free Ανδρέας Λοβέρδος


Από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε «παρών» στην πολιτική και εξήγησε ότι η παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν «πράξη απελευθέρωσης». Μάλιστα, είπε ότι ο ίδιος επέλεξε τη «βελούδινη» αποχώρηση, διότι «δεν είχε διάθεση για αντιδικίες με το κόμμα, στο οποίο πέρασε όλη του της ζωή».
Πάντως, χωρίς να το λέει με σαφήνεια, έκανε μια σιβυλλική δήλωση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Είπε πως για το θέμα αυτό «έχει ακούσει πολλά», αλλά δεν απάντησε, ούτε θα απαντά, «όμως θα διατυπώνω τις απόψεις μου, με βάση τις απόψεις μου θα κριθούν κάποια πράγμα που έχουν κάνουν με το μέλλον».
«Είμαι πολιτικός και έτσι θα ολοκληρώσω το βίο μου, μην νομίζουν ότι ο Λοβέρδος εγκατέλειψε», πρόσθεσε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που υποστήριξε ότι θα έφευγε ακόμη και αν είχε εκλεγεί βουλευτής, αν και τότε θα ήταν κάπως πιο δύσκολο, είπε ότι αποχώρησε επειδή δεν είναι σωστό να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα εκφράζοντας τις απόψεις του καθώς έχει «διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα».
Ανέφερε ότι οι κεντρικές του θέσεις εκτέθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που του απέστειλε, για την οποία ζήτησε να είναι άκρως εμπιστευτική, «γιατί έτσι έπρεπε». «Έγραψα στη δημόσια ανακοίνωση ότι είναι αμιγώς πολιτικοί οι λόγοι, δεν θα τους πω», είπε επίσης.
Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε δε: «'Ήμασταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα για πολιτικούς λόγους, το ΠΑΣΟΚ έληξε».
Και όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, παραμένει «απολύτως ενεργός πολιτικά» και πρόσθεσε ότι έχει επιλέξει κάποια θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί, χωρίς να είναι φλύαρος, όπως η εξωτερική πολιτική, η υγεία, η συνταγματική αναθεώρηση και τα πανεπιστήμια εντός και εκτός του πλαισίου συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η φωτογραφία με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Πάντως προσπάθησε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη φωτογραφία του με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, και οι οποίες πυροδότησαν τη φημολογία για συμπόρευση με τη Ν.Δ.
Όπως είπε, δεν έχει κάποιο άλλο νόημα, διότι ο υπουργός Εργασίας τον κάλεσε όπως όλους τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.