ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Τι θα κάνουν οι παπάδες με τον Κυριάκο (και τι κάνανε με τη ΝΙΚΗ;)


Πριν προλάβει ο δόλιος ο κόκορας να βάλει φωνή, έσκασε μύτη ο Κυριάκος στο Bloomberg και δήλωσε ότι θα θεσμοθετήσει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου. Για να εκφράσει κατόπιν τις διαφωνίες του ο Βορίδης, που ξεκάθαρα δεν γουστάρει την πρωτοβουλία, και να αναμένουμε δήλωση Σαμαρά που ακούει κάτι τέτοια και βγάνει όλες τις καντήλες του κόσμου. Αν εμφανισθεί δηλαδή, μιας και όπως διαβάζω σε γκάλοπ της συντηρητικού προσανατολισμού ιστοσελίδας newsbreak.gr (κοντινή στη «δημοκρατία» και στην «Εστία»), έξι στους δέκα και έξι στις δέκα (ποσοστό 58,28 % για να είμαστε ακριβείς), απαντάνε «ναι» στο γάμο.

Και δεν μιλάμε τώρα ότι μπήκαν στον κόπο να πατήσουν το κουμπί δυο και τρεις χιλιάδες κόσμος, φίλοι, συγγενείς και τρολάκια. Συνολικά «ψήφισαν» πάνω από 57.000 άτομα. Άρα μιλάμε για ώριμο αίτημα όχι για μπούρδα και τι στοίχημα πάτε ότι το έχει αφουγκραστεί εδώ και καιρό ο γίγαντας ο Γκρίνμπεργκ και το έχει πασάρει με φιόγκους και κουδούνια στον Μητσοτάκη; Μεταξύ μας τώρα;

Και κάπως έτσι εξηγούνται όσα γράφει η «Ορθόδοξη Αλήθεια» σε πρόσφατο σημείωμά της, όπου περιγράφεται το «νέο συμβόλαιο» της Εκκλησίας με την κυβέρνηση. Με δικά της λόγια:
«Μια νέα συμφωνία πάνω στη βάση συγκεκριμένων αρχών προτίθεται να ζητήσει κατά εκκλησιαστικές πηγές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά δήλωσή του, αλλά και η ελληνική κοινωνία προσδοκούν να γίνουν τομές σε Υγεία, Παιδεία και Δικαιοσύνη.
Σε αυτό το πλαίσιο των αλλαγών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέγνωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία».

Και λοιπά και λοιπά και λοιπά, συν οι πληροφορίες ότι «έχουν ήδη γίνει πρώιμες συζητήσεις σε αυτό το πνεύμα» και ότι η συνάντηση Μητσοτάκη και Ιερώνυμου δρομολογείται εντός του φθινοπώρου. Και ύστερα έρχεται το ζουμί:
«Ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία, πληροφορούμαι, δεν προτίθενται να σταθούν εμπόδιο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αν θέλει ο πρωθυπουργός να θεσμοθετήσει περισσότερα δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια ή να προωθήσει τομές που να είναι αντίθετες στις πυρηνικές αξίες της Εκκλησίας, η ιεραρχία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο. Κατά τον Αρχιεπίσκοπο, το “νέο συμβόλαιο” προϋποθέτει ξεκάθαρους και χωριστούς δρόμους για την Πολιτεία και την Εκκλησία.
Η Εκκλησία θα έχει την αυτονομία της και την οικονομική της ανεξαρτησία. Κάθε πλευρά θα κρίνεται από την ελληνική κοινωνία.
Η Εκκλησία θα μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία της, χωρίς περιορισμούς από το κράτος».
Όλα για το μπερντέ εν ολίγοις! Όλα για το μαρούλι, όλα για το παπέλι, όλα για το ντουλά. Δεν πειράζει που μια γαλάζια κυβέρνηση θα πάει κόντρα σε ένα σωρό θέσφατα της Ιεραρχίας, αρκεί να πάρουν το πράσινο φως οι παπάδες για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Και μάλιστα για την αξιοποίηση «χωρίς περιορισμούς», που γράφει και η πάντοτε καλά πληροφορημένη εφημερίδα. Βάλε μέσα και τα θρησκευτικά πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν με την ενεργοποίηση του άρθρου 28 του Συντάγματος και τι άλλο προκύπτει από το ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους; Κι άσε το Νατσιό να κλαίει και να οδύρεται από τα έδρανα της Βουλής…

Υ.Γ.: Μιας και μιλάω για Νατσιό, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό της περασμένη Κυριακή η «Εστία», με πρωταγωνιστή «ανώτατο παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας», που ξαμολύθηκε στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να περιορίσει το κύμα συμπαθείας προς τη «ΝΙΚΗ». Εκεί, λοιπόν, περιγράφεται σκηνή όπου ο μητροπολίτης Δράμας συγκέντρωσε όλους τους ιερείς της περιοχής του και συνέβη το εξής:
«Έκπληκτοι οι ιερείς άκουσαν από τα χείλη του πεπειραμένου κομματικού παράγοντα να τους παραθέτει απέξω κι ανακατωτά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το Ε9 τους. Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, από ακίνητα και χωράφια έως τις καταθέσεις τους στις τράπεζες. Ο αριθμομνήμων παράγων υποσχέθηκε στους ιερείς ότι, εάν σταματούσαν να ενισχύουν το κόμμα “ΝΙΚΗ”, θα τους έσβηνε τα χρέη και τις φορολογικές εκκρεμότητες».
(Και ύστερα σας μάρανε το Predator, γίδια…)

Χρήστος Ξανθάκης