ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Όλα τα βλέμματα σε Σαμαρά μετά τις «υποχωρήσεις» Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά


Αμηχανία και παγωμάρα επικρατεί σε αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» στα ελληνοτουρκικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, έδειξε ότι σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι διατεθειμένος σε υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
Συγκεκριμένα, στην παρατήρηση της Σίας Κοσιώνη ότι μία συμφωνία για τη Χάγη θα μπορούσε «περιλαμβάνει απομείωση της κυριαρχίας έτσι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα», απάντησε ως εξής:

«Αυτό είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Τα γαλάζια στελέχη που παρακολουθούν προβληματισμένα τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε συνομιλία με την Τουρκία, λέγοντας ότι «"διάλογο" με πειρατή, δεν κάνει κανείς"».

Ο πρώην πρωθυπουργός για την ώρα δεν έχει αντιδράσει, ωστόσο δεν έχει περάσει απαρατήρητη παρέμβαση που έκανε άτομο από το στενό του περιβάλλον. Ο «Θανάσης Κ» (ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στενός του συνεργάτης) με ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι να "θυσιάσουμε ένα μέρος της κυριαρχίας μας ή των κυριαρχικών δικαιωμάτων" μας για να επιτύχουμε "επίλυση" των ελληνοτουρκικών! Όποιος τα λέει αυτά, άθελά του ενθαρρύνει τον Ερντογάν» αναφέρει.

Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να αποδέχεται πλήρως το Διεθνές Δίκαιο μόνον όταν είναι εναντίον της, αλλά όταν είναι υπέρ της να το... διαπραγματεύεται με όσους την απειλούν! Αυτός ο διασυρμός απομειώνει το "διεθνές εκτόπισμα" της Ελλάδας! Δεν την καθιστά "αρεστή" στους συμμάχους της. Την οδηγεί να χάνει δυνητικούς συμμάχους...».

Ο «Κώστας Κ» σε άλλο σημείο υπογραμμίζει:
 «Οταν η Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη για υποχωρήσεις, τότε και μια σειρά χώρες της περιοχής που υπολόγιζαν σε μας να αντισταθούμε όλοι μαζί στην τουρκική επιθετικότητα, απλώς μας... "ξεγράφουν"! Αν η Ελλάδα, που έχει το κύριο πρόβλημα ετοιμάζεται να κάνει παραχωρήσεις επί της "κυριαρχίας" της και επί "των κυριαρχικών της δικαιωμάτων", γιατί να μας τα υπερασπίζεται... η Αίγυπτος και το Ισραήλ;
Στα δικά τους ζητήματα δεν κάνουν πίσω! Αλλά στα δικά μας είναι προφανές ότι θα πάψουν να δείχνουν "αλληλεγγύη"... Εμείς τους στέλνουμε το μήνυμα ότι ΔΕΝ είμαστε "αξιόπιστοι σύμμαχοί"! Κι αυτοί απλώς λαμβάνουν το μήνυμα και πράττουν αναλόγως...
».