ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Το πρωτοσέλιδο του Μίλαν Κούντερα


Προς τιμήν του εμβληματικού και πολυσχιδούς συγγραφέα Μίλαν Κούντερα οι τίτλοι του σημερινου πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρονται σε χαρακτηριστικούς τίτλους μιθυστορημάτων και δοκιμίων του.
Τα σχόλια (δημοσιογράφων) στα σόσιαλ μίντια ήταν όλα εγκωμιαστικά για την εφημερίδα.
Η Dionissia Almodóvar σχολιάζει σχετικά:
 «Μια νοσταλγία μ' έπιασε. Για τις εφημερίδες».
Ο Δ. Κανελλόπουλος με υπερηφάνεια (και ευλογώντας τα γένια του) έγραψε: 
«Εφημεριδάρα! Όλοι οι τίτλοι στο πρωτοσέλιδο είναι από βιβλία του Μίλαν Κούντερα! Μόνο η Εφ.Συν.».
H Nora Ralli έγραψε στο fb:
"Σήμερα, η Εφημερίδα των Συντακτών σε κάθε της θέμα στην Πρώτη της Σελίδα έχει τίτλο και ένα βιβλίο του Μίλαν Κούντερα. Κάτι τετοιες στιγμές (που μονο αυτή η εφημερίδα τις δημιουργεί!) είμαι ένα τσακ ακόμα πιο περήφανη για το μέσο όπου εργάζομαι με όλο μου το «είναι» (αλλά κυρίως, με την αβάσταχτη ελαφρότητά του...), και για τους συναδέλφους και τη διευθυντική ομάδα και τα κουκιά της Αλέξαινας μαζί!
(ακόμα κι αν αυτά, μάς "τελείωσαν" κάπως τελευταία)
Φυσικά υπάρχει ένα εκτενές αφιέρωμα στον σπουδαίο αυτόν συγγραφέα, τον «συνοφρυωμένο άνθρωπο με την τραχύτητα του κόσμου», όπως έγραψα σχετικά χθες στο κείμενο που δημοσιεύεται σημερα... (υπάρχει και κείμενο του Γιάννη Χάρη, που αρθρογραφούσε για χρόνια στην εφημερίδα μας/σας και ήταν από τους βασικούς μεταφραστές του Κούντερα στην Ελλάδα, με στενή σχέση μαζί του)".

Ο Τάσος Επιτρόπου σχολίασε:
"Η δημοσιογραφία στα καλά της. Η σημερινή Εφημερίδα Συντακτών στο πρωτοσέλιδο της χρονιάς! Όλοι οι τίτλοι είναι από βιβλία του Μίλαν Κούντερα! Ποιότητα…"
Η Christina Kopsini έγραψε στο fb:
"Σήμερα η ΕΦΣΥΝ είχε ένα από το πλέον εμπνευσμένα πρωτοσέλιδα. Ολοι οι τίτλοι της σελίδας παραπέμπουν σε τίτλους των έργων του Μίλαν Κούντερα. Στην μνήμη του, για την απόλαυση που χάρισε η πένας και η σκέψη τους, η ΕΦΣΥΝ στην οποία, εκτός των άλλων, επί χρόνια συνεργάστηκε ο εξαιρετικός μεταφραστής των έργων του, ο Γιάννης Χάρης, του απέδωσε την ελάχιστη τιμή. Με τους τίτλους των έργων του Κούντερα σε όλες τις παραπομπές της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα μας που παραμένει όπως και όλες οι άλλες εφήμερη, επιχειρεί το ακατόρθωτο: να κλέψει κάτι από την "Αθανασία" του ".