ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Επίθεση Βερβεσού σε Χατζηδάκη: Δεν έχει δικηγορήσει μία ημέρα στη ζωή του, δεν ξέρει πού είναι τα δικαστήρια


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη (δικηγόρο στο επάγγελμα), εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, εν μέσω αντιδράσεων στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών για το φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Την ώρα που πολλές κοινωνικές ομάδες ετοιμάζονται να μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων κατά των φορολογικών ρυθμίσεων που τσουβαλιάζουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες, ο Κωστής Χατζηδάκης έφτασε στο σημείο να... ασκήσει και επαγγελματική κριτική δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή του «αν δουλεύεις 10 χρόνια και βγάζεις λιγότερα από τον υπάλληλό σου, τότε κάτι λάθος πάει, γιατί δεν κάνεις κάτι άλλο, δεν πας να γίνεις υπάλληλος να παίρνεις τα λεφτά του υπαλλήλου σου. Δεν θα καθόμαστε να κοροϊδευόμαστε και να κρυβόμαστε πίσω από το λαϊκίστικα κλισέ και να εξοργίζουμε ανθρώπους που είναι πράγματι χαμηλά αμειβόμενοι και να τους βάζουμε να πληρώνουν και παραπάνω φόρους. Εγώ έχω συνειδησιακό θέμα, όποιος δεν έχει, έχει τη δική του συνείδηση».

Απαντώντας σε όλα αυτά ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, μιλώντας στο Kontra δεν μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό ότι τα είχε όλα έτοιμα ως παιδί του κομματικού σωλήνα και τώρα κάνει κριτική και χαρακτηρίζει ως φοροφυγάδες όλους τους δικηγόρους.
«Χτυπάει τους φτωχοδιάβολους. Δεν έχει δικηγορήσει μια μέρα στη ζωή του δεν ξέρει που είναι τα δικαστήρια δεν ξέρει πως βγαίνει το μεροκάματο τα είχε όλα έτοιμα παιδί του κομματικού σωλήνα έπαιρνε τις κομματικές και τις κυβερνητικές αποζημιώσεις και ζει τόσα χρόνια πλουσιοπάροχα δια μέσου της κομματικής του ένταξης. Και έρχεται τώρα και ονοματίζει συλλήβδην όλους τους δικηγόρους φοροφυγάδες» δήλωσε για να προσθέσει ότι τα μέτρα του Κωστή Χατζηδάκη είναι χειρότερα από τα μέτρα του Γιώργου Κατρούγκαλου γιατί τότε οι πιο μικροί δικηγόροι είχαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.