ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Δημόσια τηλεόραση: Το λουκέτο στην ΕΡΤ2 και τα κουλουβάχατα στα κανάλια της ΕΡΤ


Την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού και συνεπώς την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί και λαμβάνει αποφάσεις ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος της χώρας, η κρατική ΕΡΤ, δείχνουν οι τελευταίες ασυνάρτητες και αντιφατικές κινήσεις της διοίκησης που φέρουν την υπογραφή του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα.
Η συγχώνευση των δύο καναλιών ΕΡΤ2 με ΕΡΤ3 που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, προηγουμένως η προσπάθεια κατάργησης της ΕΡΤ3 διά της απαξίωσης, όμως και ακόμα παλαιότερα η προχειρότητα στην ίδρυση του ERTNews δείχνουν ότι ο όποιος σχεδιασμός γίνεται στο πόδι και χωρίς προηγούμενη μελέτη. Και ενώ θολώνει όλο και περισσότερο η φυσιογνωμία των καναλιών, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξοδο της ΕΡΤ από τις μετρήσεις τηλεθέασης -την ώρα ακριβώς που αντιγράφει το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών- και γενικότερα έξοδο από τη διαφημιστική αγορά. Είναι φανερά η τακτική «πάμε κι όπου βγει»! (περισσότερα στο ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή ΕΔΩ)