ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Συγκλονίζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα: «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο – Απλά περιμένουμε τη σειρά μας»


Κρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του και απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, που είχε ξεσπάσει ήδη σε κλάματα, ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, Mohammad Abu Hattab, έβγαλε το κράνος και το γιλέκο του και είπε: «Δεν υπάρχει διεθνής προστασία ή ασυλία. Αυτά τα γιλέκα και τα κράνη δεν μας προστατεύουν. Είναι απλά μία λέξη (σ.σ. αναφέρεται στο χαρακτηριστικό PRESS που αναγράφεται στον εξοπλισμό που φέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν εμπόλεμες ζώνες) που δεν προστατεύει απολύτως κανέναν δημοσιογράφο».
«Εδώ, είμαστε κι εμείς θύματα. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο με μηδενικό κόστος. Απλά περιμένουμε τη σειρά μας», πρόσθεσε.
«Ο συνάδελφός μας, Mohammad Abu Hattab, βρισκόταν εδώ πριν από 30 λεπτά και τώρα σκοτώθηκε, μαζί με τη σύζυγο, τον αδελφό του. Και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι θύματα εντός του νοσοκομείου», πρόσθεσε συγκλονισμένος.
Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος μίλησε για τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας ή τη μεγάλης έκτασης καταστροφή και τα εγκλήματα στη Γάζα», συνεχίζει και ξεσπά σε λυγμούς.
Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), συνολικά 36 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στη Γάζα.