ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

«Εσείς με ποιον είστε;»


«Εσείς με ποιον είστε; Με τους κατσαπλιάδες της Χαμάς ή με τους άμαχους ομήρους της;»
Αυτό είναι το βολικό δίλημμα της έτοιμης από καιρό «διεθνούς κοινότητας», που με μεγάλη άνεση αποφάσισε να στραγγαλίσει σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστινίους οι οποίοι ζουν(;) σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη, τη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι το δίλημμα που θα μπορούσε να θέσει ένας εξωγήινος που, χωρίς να ξέρει το παραμικρό για τη μεταπολεμική ιστορία του κόσμου και της Μέσης Ανατολής, ήρθε στη Γη μόλις το περασμένο Σάββατο και έπεσε πάνω στις εικόνες με τους ενόπλους της ισλαμιστικής οργάνωσης να πυροβολούν ανυποψίαστους αμάχους, να απάγουν και να επιδεικνύουν τα ανθρώπινα λάφυρα του στρατιωτικού αιφνιδιασμού τους.

Σχεδόν 75 χρόνια αιματηρής εδραίωσης του κράτους του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, ασύλληπτης εθνικής καταπίεσης και φυλάκισης των Παλαιστινίων στην ίδια τη γη που κατοικούν για χιλιάδες χρόνια διαγράφονται με αυτό το βολικό δίλημμα. Διαγράφονται εγκλήματα πολέμου και «ειρήνης» που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ, σκοτώνοντας και φυλακίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους και επιβάλλοντας το χειρότερο καθεστώς απαρτχάιντ εις βάρος εκατομμυρίων Αράβων.

Με το ίδιο βολικό δίλημμα διαγράφεται η σκανδαλώδης ανοχή της Ε.Ε., των ΗΠΑ και όλης της Δύσης στη μετατροπή της Γάζας στη μεγαλύτερη «ανοικτή φυλακή» του κόσμου, που δικαίως συγκρίνεται με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Και με το ίδιο ψευδοδίλημμα αποκρύπτεται η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας -συμπεριλαμβανομένων των αραβικών καθεστώτων, τα οποία έχουν χτίσει την εθνική μυθολογία τους πάνω στο Παλαιστινιακό- που επί μισό αιώνα και πλέον αρνείται να πιέσει το Ισραήλ για την επιβολή της μοναδικής λύσης ειρήνευσης στην Παλαιστίνη: τη λύση των δύο κρατών.

Παρά τον παραπλανητικό χαρακτήρα του διλήμματος «με ποιον είστε;» εμείς δεν έχουμε καμιά ταλάντευση να απαντήσουμε:
Είμαστε με τον παλαιστινιακό λαό, που έχει δικαίωμα σε μια πατρίδα. Είμαστε με τα παιδιά της Γάζας που τους κόβουν το νερό, το ρεύμα, τις προμήθειες, για να τα οδηγήσουν σε εξόντωση.

Είμαστε με τους ομήρους της Χαμάς, που η μόνη σωτηρία τους είναι η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για διπλωματική λύση στο Παλαιστινιακό. Και είμαστε με τους πολίτες του Ισραήλ, για τους οποίους η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι η απελευθέρωση από το στρατιωτικό κράτος του διαρκούς τρόμου, το οποίο το μόνο που τους υπόσχεται είναι ο διαρκής πόλεμος.